Back to Question Center
0

Земете Семалт Експерт Во Google Analytics Spam - Како да го отстраните

1 answers:

Спам и упатување спам на Google Analytics станаа вистински закани за бизнисите што работат на онлајн платформи. Спамери ги искористуваа сопствениците на веб-страниците со посета на нивните веб-страници и вози сообраќај кон малициозни сајтови. За да преживеат во дигитален маркетинг , фирмите и организациите треба да ги исчистат сите лажни посетители од нивните веб-страници. Справувањето со малициозен софтвер, тројански вирус и спам од Google Analytics е малку тешко отколку што обично е прикажано.

Да се ​​ослободиме од спам за спасување на духови, несакани упатувања за спам и спам за Google Analytics подразбира создавање на филтри и внимателност со отстранување на сите малициозни датотеки и податоци од вашиот извештај. Голем број алатки се ставени на место за да им се помогне на клиентите лесно да се ослободат од малициозен софтвер и спам.

Игор Гаманенко, еден од водечките експерти од Semalt , дефинира водич за тоа како да ги отстраните спам од Google Analytics од вашите извештаи.

1. Поставување повеќе погледи на Google Analytics

Креирање на две дополнителни прегледи на Google Analytics, за да имаат минимум три прегледи во целост. Новата Google Analytics се состои од еден поглед, кој најчесто е поставен по стандард. Зачувувањето на резервниот план на вашите податоци е застапувано бидејќи вашите податоци ќе бидат засегнати по спроведувањето на новите промени.

Направете вашиот стандарден поглед да биде вашиот главен изглед. Преименувајте ги сите податоци на веб-страницата во овој приказ за филтрирање и отстранување на спам од Google Analytics, тројански вирус и закани од малициозен софтвер. Дополнително креираните погледи треба да се состојат од преглед на тестот и суров поглед. Поставете го вашиот необичен приказ без филтри или промени и вашиот став да ги тестирате промените направени на вашата веб-страница пред да направите варијации во стандардниот приказ.

2. Откривање на спам преку валидни имиња на хости

Откривањето на спам на Google Analytics преку име на хост е многу полесно.Името името на домаќинот го претставува името на вашата веб-страница.Да се ​​филтрираат лажните извештаи, вклучете го legit името на домаќинот во вашиот извештај. Сепак, препорачливо е да се избегне филтрирање на вистинскиот сообраќај, бидејќи тоа може негативно да влијае на напредокот на вашиот веб-сајт.

Направете друг филтер во приказот на Google Analytics кој се состои од сообраќај кон наведените имиња на хостови. Започнете со извршување на вашиот Тест изглед и нека работи повеќе од пет дена. Проверете ги трансакциите за да проверите дали податоците остануваат исти бидејќи сте го филтрирале лажен сообраќај. Направете друг филтер во вашиот главен приказ и внесете ги сите валидни домени во филтерот.

3. Филтрирај спам за рефлексија на духови

Повеќето од вашиот извештај на Google Analytics се состојат од спам за спам и други малициозен софтвер. Испраќањето спам работи да испрати лажни посетители на вашата веб-страница. За да филтрирате спам од рефералите од вашите извештаи, создадете два филтри и додадете ги сите упатства за духови пронајдени во вашата листа. Секогаш започнувајте со вашиот тест-тест за да проверите како функционира, а потоа имплементирајте го главниот филтер.

4. Исклучување на ботови

Google Analytics работи на техники кои автоматски ќе ги исклучат сите познати ботови од вашите извештаи. Креирајте тест и главен изглед за филтрирање на ботови.

5. Генерирање на сегмент за филтрирање на спам

Malware и тројански вирус може да биде многу иритирачки кога тие навлезат во вашиот веб-сајт. Генерирај нови филтри кои ќе ги исклучат сите познати спам за спам од вашите активни податоци. Направете сегмент за проверка на вашата историја и исклучување на спам за спам од вашите податоци.

Спам за упатување и спам од Google Analytics се вистинска закана за сопствениците на веб-страниците. Реферална спам создава лажен сообраќај кон вистински веб-страници со единствена цел да се постигне ангажман и вистински сообраќај на нивните малициозни веб-страници. Вирусот како што се тројанецот и малициозниот софтвер е широко користен од спамери за да се создаде вистински сообраќај. Следете ги погоре наведените чекори за исклучување спам за спарување и спам од Google Analytics од вашиот извештај.

November 28, 2017
Земете Семалт Експерт Во Google Analytics Spam - Како да го отстраните
Reply