Back to Question Center
0

Уморни од тоа да се заробени од банката Phishers? Влезете во Водичот од Семант

1 answers:

Активностите за онлајн измама преземаат нов чекор со фишинг. Онлајнполе е огромен економски ресурс со бесконечен пазарен потенцијал. Многу веб-сајтови и е-трговија бизниси го користат овој канал за да имаат користод бројните клиенти преку интернет. Финансиските институции како што се банките имаат онлајн платформа, каде што повеќето од трансакциите можатсе случи. Банките страдаат од прекршување на повеќето хакери, како и случаи на интернет измами кои имаат тенденција да крадат милиони луѓе од банкарствотоинституциите, како и лицата кои самите ги извршуваат деловните постапки.

Сепак, измамници и други криминалци имаат шанса да ја користат оваа платформа. Повеќетослучаи на измами доаѓаат од банкари или пробиени банкарски веб-страници. Фишинг вклучува создавање на клон страници, како и клон сајт на одреденабанка. Хакерите можат да користат методи како што се спамирање или пребарувања на прелистувачи за да ги измамат нивните подложни жртви на обезбедување вредни информациина лажната страница. Како резултат на тоа, личните банкарски информации истекуваат до хакери, каде што можат да навлезат на илјадници такви лица. Банкиимаат тенденција да страдаат од загуба, како и осигурителни компании кои ги осигуруваат од вакви кривични дела.

Постојат многу начини преку кои може да се појави фишинг. Од суштинско значење е да се знаеда ги спречат опасните напади. Некои од овие методи се совпаѓаат, додека други вклучуваат комбинација на еден или два од овие методи.

Макс Бел, еден од водечките експерти на Семалт ,дава увид во следните фишинг техники:

  • метод Dragnet

Овој пристап вклучува создавање на лажен е-мејл давател на поштенските услуги. Потоа можетесе појавуваат како легитимна телесна секција каде што спамер испраќа пораки со продолжени банкарски логоа и други информации за кредибилитет. Целтатука е да ги намамат субјектите во обезбедувањето информации за клиентите. Некои од општите процедури за спамирање на маси го користат овој метод.

  • Метод со род и ролна

Оваа техника подразбира директно насочување. Хакери може да поседуваат некои информации за контактод жртвата што ја шпионираат. Тие потоа можат да поттикнат некои насочени начини за прибирање на информациите од корисникот. Лични податоцикако што се деталите за најава за банкарски пристап за онлајн пристап може да истечат на овој начин.

  • Метод на лешник

Оваа техника подразбира создавање на лажни веб-сајтови кои изгледаат како легитимни страници. Секоја страница,скокачки прозорци, и услуга функционира како една од легитимните банкарски сајтови. Преку насочување тесна ниша, сајбер криминалот може да биде во можностда користат техники на спамирање за да му овозможат на жртвата да одговори на е-пошта или да спроведе банкарска постапка на лажен домен.

  • Gillnet Phishing

Овој метод вклучува инјектирање на некоја скрипта или код во прелистувачот на жртвата. Како резултат,измамникот може да добие пристап до тастатурата при посета на легитимни банкарски веб-страници. Покрај тоа, можно е да ги пренасочитена лажен веб-сајт.

Заклучок

Интернет измама е честа појава во која се соочуваат повеќето банкарски институции денес. Многу луѓесекојдневно страдаат од ефектите на хакери и други сајбер криминалци кои вршат некои од овие измамнички трансакции. Фишинг и спамирањенападите ги изложуваат клиентите информации и податоци на овие луѓе кои имаат тенденција да се направи далеку со многу пари. Можете да дознаете за измама и фишингкористејќи го ова упатство. Понатаму, исто така можете да ги обезбедите вашите банкарски процедури, како и оние на вашите клиенти, оттаму, подобрување на некои одинтернет безбедносни мерки на вашата веб-страница.

November 28, 2017
Уморни од тоа да се заробени од банката Phishers? Влезете во Водичот од Семант
Reply