Back to Question Center
0

Трикови за да Стоп Malware Pop-Up и спам - Semalt Expert

1 answers:

Скокачки прозорци и спам се обична средба во користењето на интернет денес. Скокачки прозорци може да доаѓаат од легитимни компании, кои имаат одредена причина и причина. Сепак, некои pop-up прозорци може да доаѓаат од Malware или некои други видови тројанци, кои може да бидат присутни во системот. Без оглед на изворот, треба внимателно да се справи со скокачки прозорци. Некои од нив можат да содржат вируси, кои на жртвата можат да завршат со бројни зли активности.

Од друга страна, Ник Чајковски, Виш менаџер за успех на клиентите на Семалт , вели дека спам е чест проблем со кој се соочува поголемиот дел од корисниците на е-пошта. Пораките од спем-пораки потекнуваат од лица кои можеби имаат лоши намери за жртвата. Во повеќето случаи, спам содржи тројанци присутни во нивните пораки, како и други штетни врски. Во други случаи, луѓето испраќаат пораки што содржат спам за да го киднапираат компјутерот на жртвата и да ги манипулираат нивните податоци.

Како Malware Pop-up прозорци и спам дела

Malware може да биде присутен на скокачки прозорец дури и со спам-мејл. Во други случаи, некои малициозен софтвер веќе присутен на компјутерот може да предизвика други pop-up прозорци. Malware исто така може да биде код кој може да биде присутен во телото за пораки на е-поштата. Покрај тоа, спам пораките исто така може да создадат малициозен софтвер со начинот на кој ги извршуваат нивните системи. На пример, корисниците на Microsoft Outlook можат да имаат хакерски напад кога ги прегледуваат сликите што се присутни во нивниот код.

Начини за спречување на Malware

Важно е да се обезбеди сигурност кога се занимавате со електронски пораки. На пример, важно е да не се отвораат прилози или текстуални пораки од извори кои не се јасни. Покрај тоа, некои испраќачи се познати измамници познати на повеќето е-мејл провајдери. Не прифаќајте брзи понуди за време, како и да добиете богати брзи шеми. Ова се некои од евтини начини кои овие сајбер-криминалци ги користат за да ги привлечат луѓето. Конечно, не кликнете на линковите присутни во спам-пораки како копчето за отпишување. Оваа грешка само ја потврдува валидноста на вашата е-пошта до хакерите, отворајќи ги вратите за понатамошни напади.

Спречување на скокачки прозорци и нивна штета

Повеќето popups доаѓаат поради влијанието на некои шпионски софтвер. Како резултат на тоа, од витално значење е да се отстранат некои од шпионски софтвер, кој може да предизвика pop-up прозорци. На пример, избегнувајте да кликнете на било какво pop-up. Не се обидувајте да го затворите скокачкото копче со кликнување на неговото копче за затворање. Наместо тоа, откажете го од системската лента.

Ажурирањето на оперативниот систем, како и анти-шпионскиот софтвер, може да значи многу успех. На пример, софтверот против шпионски софтвер може да ги задржи некои од вирусите присутни во системот. Исто така е важно да ги зголемите безбедносните поставки на прелистувачот. Оставањето од веб-сајтови чија безбедност не е јасна може да спаси еден од напади со малициозен софтвер.

November 28, 2017
Трикови за да Стоп Malware Pop-Up и спам - Semalt Expert
Reply