Back to Question Center
0

Совети од Семант: Како да се ослободите од спам пораки поставени на социјалните медиуми

1 answers:

Ако вашиот пријател ви кажува за видео што сте го објавиле на вашата временска линија на Фејсбук, може да биде многу иритирачки, знаејќи дека не сте активни во последните три дена. Тоа е таква непријатност за страната да коментира и да објавува слики од измама на вашата временска линија на Фејсбук без ваше известување. Ова е местото каде што влегува безбедноста на интернет. Да се ​​рече да пополните анкета и да добиете паметен телефон или цена не е само измама, туку и само манипулација.

Не сакате да завршите откривање на информациите за вашето корисничко име и лозинка за хакер со кликнување на малициозни кодови. Познато како "измазнување", злонамерните хакери испраќаат видео кое стапило вирално на вашата временска линија, така што може да ви се допадне. На долг рок, видеото завршува со пренасочување кон друга врска која ви трикови да се допаѓа страница на Фејсбук. После тоа, сите мислења направени од таа страница автоматски се појавуваат на вашата временска линија.

На пример, сите знаеме за лажни мислења во врска со смртта на Undertaker и Џон Цеза на Фејсбук, кој станал вирусен. Пазете се од измазнување и кликнување на злонамерен линкови на Фејсбук.

Високата менаџер за успех на клиентите, Џулија Вашнева Селталт , ви го нуди следното упатство кое ќе ви помогне да се справите со спам и Фејсбук на Фејсбук.

Зошто да користите платформи на социјалните медиуми за ширење на спамови и измами?

Спамери ги искористат предностите на голем број клиенти кои користат социјални медиумски платформи како што е Фејсбук за да им се обратат до нив.Корисниците на Фејсбук трошат повеќе време преку интернет управувајќи со своите сметки.Спамери ја искористат оваа ситуација да пропагираат Фејсбук претстави нови функции за да ги блокира спамерите да ги нападнат корисниците.

Совети за тоа како да се избегне хакерство од спамери

При извршување на било какви активности преку интернет, корисниците на социјална мрежа треба да бидат свесни за реперкусиите што може да ги достигнат откако ќе бидат хакирани. Прегледајте и модифицирајте ги вашите поставки за приватност на Facebook за блокирање на злонамерните закани од размножување во вашата сметка. Избегнувајте да ги преземате видеата и сликите од било која страница на Фејсбук.

Чекори за тоа како да ги отстраните измамите од вашиот Фејсбук временска линија

Во повеќето случаи, измамите влијаат на љубопитни корисници на социјална мрежа. Бидете сигурни, избегнувајќи да кликнете на опцијата "Како оваа страница", за чудни страници. За да отстраните страници на вашата временска линија, кои ненамерно биле додадени на вашите омилени страници, отворете го вашиот профил на профилот на Фејсбук и отворете ги поврзаните страници. Кликнете на страната со спам што сакате да ја отстраните и за разлика од страната.

За да ги избришете измамите апликации од вашата сметка на Facebook, одете во прилагодувањата на сметката и кликнете на апликацијата што сакате да ја отстраните. Притиснете го копчето за отстранување за да ја отстраните апликацијата измама од вашата сметка на Фејсбук. Можете исто така да ја блокирате апликацијата со внесување на името на апликацијата во опцијата "Апликации за блок". Вметнувајќи страница што не е легитимна навистина може да ве чини. Истражете ја легитимноста на страницата пред да ви се допадне за да избегнете страдање на реперкусиите на вашата сметка да бидат контролирани од злонамерен хакер. Споделете со вашите пријатели за потребата од блокирање на измамите и апликациите за да бидат безбедни од спамери.

November 28, 2017
Совети од Семант: Како да се ослободите од спам пораки поставени на социјалните медиуми
Reply