Back to Question Center
0

Совети од Semalt за тоа како да исклучувате повеќе домени и упатените спамери од вашата статистика на Google Analytics

1 answers:

Во светот на дигитален маркетинг , внатрешниот сообраќај, малициозен софтвер и упатните спамери станаа вистинска закана за малите организации. Пазарот работи онлајн бизниси со единствена цел да се постигне огромно враќање на долг рок. Меѓутоа, нивните соништа се затворени од вирусот Тројан, малициозен софтвер и лажен сообраќај, пренесен на нивните сајтови од страна на спамери. Презентирањето на статистички податоци со внатрешен и лажен сообраќај може да биде таква непријатност.

Ник Чајковски, Семелт Виш менаџер за успех на купувачи, вели дека се изнесени различни методи и техники за да им се помогне на продавачите и сопствениците на веб-страниците да се борат и филтрираат спам за Google Analytics. Исклучувањето на повеќе домени од вашата статистика и извештај станаа една од едноставните задачи што може да се извршат на онлајн платформи. Меѓутоа, се бара внимателност и правилно спроведување за да се направат техниките да работат за вашата веб-страница.

Користење на сопствени филтри за исклучување на повеќе домени од вашиот извештај

Голем број регуларни изрази се поддржани од сопствени филтри. Кога станува збор за појавување на повеќе домени со користење на единечни филтри, изборот на вашиот метод на работа од предефинирани филтри до сопствени филтри е најдобра опција. Претходно, сопствениците на веб-страницата забележаа колку е тешко да филтрираат повеќе домени кои продолжија да се појавуваат во вашиот извештај секоја минута..

Како да ги филтрирате спамери во вашата статистика на Google Анализа?

  • Додајте име на филтер и наведете го на начин како што сакате. На пример, "Спам сајтови".
  • Додадете тип на филтер. Во нашиот случај, работете со "Прилагодено" филтер
  • Креирај копче "Исклучи"
  • Додај поле за филтрирање. "Препраќање" е најприфатливо во овој случај
  • Спроведете ја вашата шема на филтри
  • Притиснете на копчето "Примени филтер за прегледи". Примени го филтерот на сите податоци на веб-страницата.

Спамерските рефератори имаат тенденција двојно да го зголемат бројот на легитимни посетители на вашиот сајт секогаш кога ќе ги погледнете статистиките на Google Analytics. Криењето на познати спамери, малициозен софтвер, тројански вирус и други закани во поставката на Google Analytics не помага многу.

За да избегнете да бидете жртва на реферер спамери и внатрешен сообраќај, инсталирајте WordPress на вашиот компјутер и чувајте го ажуриран. Во повеќето случаи, посетата на непознати сајтови ве изложува на ранливости на спамери и малициозен софтвер, избегнувајте да ги посетувате сајтовите освен ако користите текстуални пребарувачи. Други техники се поставени за да ги блокираат духовните спамери од пристап и преземање контрола на вашиот сајт. Според експертите, духовите спамери или напаѓачите имаат тенденција да користат лажни имиња на хостови за да пристапат или да ја посетат вашата веб-страница. Креирање на валиден филтер на име на домените не само што блокира спамери од влијаат на вашата веб-страница, туку исто така ги задржува закани и малициозен софтвер да влијаат на вашата веб-страница.

Имајќи статистики на Google Analytic, кои се ослободени од реферер спамери и внатрешен сообраќај, повлекуваат голема претпазливост. Вие не мора да продолжите да додавате бескрајни филтри за да ги блокирате злонамерните хакери и да ги пратите спам. Додавањето валиден филтер на имиња на компјутери исклучува повеќе домени и хакери кои се обидуваат да ја искористат предностите на сајбер безбедноста. Реферерот спам е излегува од контрола и троши многу време и пари.

November 28, 2017
Совети од Semalt за тоа како да исклучувате повеќе домени и упатените спамери од вашата статистика на Google Analytics
Reply