Back to Question Center
0

Совети од Semalt за тоа како да го блокирате несаканиот сообраќај

1 answers:

Експертот на Семалт Дигитални услуги, Ник Чајковски, пренесува клучни информации за тоа како да се справи со несаканиот сообраќај во треперењето на окото.

Најчесто добиваме голем број на е-пораки и пораки на социјалните медиуми за ирелевантни и несакани сообраќај. Дозволете ми да ви кажам дека овој тип на сообраќај доаѓа од спам веб-страници и нема никаква врска со автентичноста. Наместо тоа, ќе ја расипе вашата Google анализи и може да го наведе Google да го оневозможи вашиот AdSense. Тоа е причината зошто треба да се ослободите од лажен и неоригинален сообраќај што е можно порано.

За мали и големи бизниси, SEO е важно, бидејќи нивните веб-сајтови не можат да добијат добри редови без неа. Овде имам подготвено неколку совети и корисни информации во врска со ова:

Се ослободи од сите посети од пајаци и ботови

Пред сè, треба да ги исклучите сите посети што доаѓаат од непознати пајаци и ботови. Тоа може да се направи со прилагодување на вашите поставувања во административниот панел. Google Analytics ни обезбедува многу можности и филтри за избор. Тие ќе ни дозволат да спречиме пристигнување на ботови и пајаци кои се штетни за нашата веб-страница и нејзината севкупна репутација.

Разликата помеѓу упатување спам и Ghost Spam

Во текот на оваа статија, ќе им дадам на нашите читатели информации за тоа како да се разликува помеѓу упатување на спам и духот на спам..Дозволете ми да ви кажам дека спем-духот директно ја погодува вашата Google анализи. Тоа е штетно за вашата Анализа, додека упатувањето за спам се јавува кога вашата веб-страница добива лажен сообраќај, посети, посети и промоции. Многу е важно да се спречат овие спам реферали што е можно порано. Некои од веб-сајтовите користат филтри за запирање на спам од нив. Можете исто така да ги прилагодите вашите поставки и да создадете голем број на филтри.

Секогаш блокирајте сомнителни форуми / веб-страници

Многу е важно да ги блокираме сомнителните форуми и сите други реферали за спам. За ова, треба да отидете во делот за админ и да креирате филтри. Блокирајте што е можно повеќе IP адреси за да ја осигурате безбедноста на интернет. Додека го правиш тоа, треба да бидеш внимателен бидејќи правилно поставување на URL е многу важно. Ако случајно сте го поставиле неточниот URL-то, веројатно ќе го изгубите пристапот до Google Analytics или ќе се блокира од него неколку недели. Овој метод е корисен само кога сакате да блокирате реферали за спам во голем број. Тоа нема никаква врска со духот на спам и не може да работи со тоа по секоја цена.

Исто така можете да блокирате повеќе URL-а со оваа техника. Блокирај јазик на спам во Google Анализа За нас е задолжително да го блокираме несаканиот јазик во Google Analytics. За ова, треба да се најавите во вашата сметка на Google Analytics и да ја изберете опцијата за сопствен филтер. Потоа ќе треба да ги прилагодите вашите поставувања за јазикот и да кликнете на копчето Оди за да се активирате. Филтри обично трае дваесет и четири часа за да работат правилно. Можете да проверите што повеќе филтри што сакате откако ќе поминете овој пат. Во шаблонот на филтерот се дозволени максимум 255 знаци и треба да се додадат за да се избегне несакана спам во голема мера. Се надевам дека сте уживале во читањето на овој напис. Со овие совети, лесно можете да ја задржите вашата Google анализи спасете од спам од дух, погрешен и нелегален сообраќај.

November 28, 2017
Совети од Semalt за тоа како да го блокирате несаканиот сообраќај
Reply