Back to Question Center
0

Совети од Semalt: алтернативи за да имате точни податоци во Google Analytics

1 answers:

Точноста на вашите статистички податоци, податоци и извештаи во Google Analytics подразбира повеќе за вашите бизнис идеи и експертиза. Во содржината маркетинг, ботови, роботите и пајаците негативно влијаат врз податоците на корисникот без нивна согласност. Френк Abagnale, Семалт Менаџер успех на клиентите, вели дека исклучи филтри најчесто се користат од страна на сопствениците на бизниси да се ограничи внатрешниот и бот сообраќај од посета сајтови.

Спамери се користи реферат спам, малициозен софтвер, и тројански вирус за да генерирате сообраќај кон вашиот сајт. Во повеќето случаи, опортунистите го лажат својот идентитет и се сметаат за големи сајтови кои ја посетуваат вашата веб-страница. Различни алатки и техники се поставени за да им помогнат на продавачите на содржини, а сопствениците на бизниси разликуваат лажен и легитимен сообраќај. Пред блокирање на ботови, препорачливо е да се забележи дека постојат добри и лоши ботови.

аспекти кои се користат за филтрирање на ботови и внатрешен сообраќај

Голем број аспекти се користат за филтрирање на малициозни веб-страници и лажен сообраќај. Таквите аспекти вклучуваат имиња на хости, даватели на услуги, локација и IP адреса. На пример, продавачот може да користи филтер со важечко име на хост за да го филтрира духот реферер и сообраќај..Користејќи докажани техники за филтрирање на малициозен софтвер, тројански вирус и сообраќај на духови се залага.

Google Analytics најчесто ги складира нефилтрираните податоци и записи. Откако ќе побара конкретен извештај, Google Analytics ќе ги ревидира вашите податоци, ќе го филтрира несаканиот спем и бот сообраќај пред да го поднесе извештајот за вас. Специфичните извештаи најчесто се добиваат со додавање на напредни сегменти или додавање на главни димензии.

Влијанието на филтрираните податоци во вашите извештаи

Google Analytics користи примерок алгоритам за филтрирање и примерок на вашите податоци. Филтрирањето на податоците се извршува преку создавање на три прегледи, кои го вклучуваат стандардниот приказ, тестот и главниот приказ. Маркетите со намера целосно да го филтрираат сообраќајот од нивните сајтови се препорачуваат да не ги испраќаат податоците до Google Analytics.

Менаџерот за ознаки на Google им помага на клиентите да го решат нивниот сообраќај во внатрешен или надворешен сообраќај пред да биде испратен до Google анализи. Подолу е чекор-по-чекор водич за тоа како податоци добива во Google анализи:

  • Посетителите и клиентите кликнете преку вашата страница
  • Утоварувач на Google Tag Manager (GTM)
  • Менаџерот на ознаки извршува ознака за Google Анализа
  • Приказот на вашата страница е испратен до Google анализи
  • Google Analytics ја отвора вашата страница и работи филтри на вашите страници
  • Прегледот на страницата се прикажува во приказот на Анализа

Сепак, ажурираниот процес ги вклучува само првите три чекори. Според експертите, користењето Google Tag Manager има многу предности и придобивки во споредба со Google Analytics. Во врска со деловните можности како што се маркетинг, рекламирање, истражувања и трговија, Google Tag Manager им помага на продавачите да извршуваат заеднички задачи. Да ги заштитиме точните податоци од ботови и внатрешен сообраќај и да уживате во огромен поврат во вашата линија на бизнис. Google Tag Manager е игра клучна улога во помагањето на корисниците да го блокираат несаканиот сообраќај, малициозен софтвер и тројански вируси кои прават обиди за нивните сметки и веб-страници. Менаџерот користи информации и променливи за да го блокира несаканиот сообраќај.

November 28, 2017
Совети од Semalt: алтернативи за да имате точни податоци во Google Analytics
Reply