Back to Question Center
0

Семант: увид во компјутерска и интернет измама

1 answers:

Компјутерите обезбедуваат можност за сајбер насилници да ги нападнат повеќето веб-сајтови. Повеќето од нашите е-трговија веб-страници и онлајн стратегии вклучуваат работи како што се веб-развој и пребарувач оптимизација (SEO). Идејата дека хакерите штрајкуваат и крадат вредни информации не го притискаат нашиот ум. Како резултат на тоа, повеќето од веб-страниците за е-трговија, како и некои блогови, се предмет на хакери. Случаите на интернет измама како кражба на идентитет, измами со кредитни картички, како и перење пари се случуваат под олеснување на техники на спамирање и хакирање.

Компјутерската измама има закони во телото на куполата, кои го уредуваат користењето на компјутерите и интернетот како ресурс. Случаите на интернет измама имаат закони со кои се регулираат, а виновниците можат да се соочат со казна за какви било незаконски дела на интернет. Законот за компјутерски измами и злоупотреба (CFAA) ја гледа интернет измамата како било брутално овластување на компјутерски систем или надминување на овластувањето, кое се однесува на корисник или веб-базиран систем. Овие ситуации се однесуваат на компјутер како и секој компјутер, кој влијае на меѓудржавни или странски команди.

Лиза Мичел, Семалт Менаџер за успех на клиентите, претставува дел од компјутерските измами во акција:

  • Познатите нигериски измами. Можеби сте се среќавале со овие редовни пораки кои доаѓаат од гнасни богати "нигериски принц". Повеќето од овие масовни измамници имаат тенденција да тврдат дека имаат многу пари некаде, но имаат потреба од мала количина за да добијат пристап до неа. По ветувачки дарежлив дел, тие ви навираат да даваат пари, а тоа е обично крајот на приказната. Гонењето на овие интернет измами под 18 U..S.C. § 1028 Измама и поврзана активност во врска со идентификациски документи, карактеристики за автентикација и информации
  • Забранетиот пристап до информации од компјутер на лице без нивна согласност. Во повеќето случаи крадењето на идентитетот започнува на овој начин од домашна поставеност. Хакерите можат да го користат овој метод за собирање на бројни лични карти, SSNs, како и други релевантни документи како возачка дозвола.
  • Спам клиенти преку електронски пораки. Пораките што содржат спам имаат мотиви зад фишинг, како и користење на вируси за да дојдат до компјутерот на жртвата. На пример, може да се вклучат тројанци во прилог на е-пошта, кој може да изврши некои од масовните спамирање задачи.
  • Испраќање малициозен софтвер или несакани програми, кои можат да извршат некои егзекуции на целниот компјутер. Во повеќето случаи, постојат различни начини преку кои овие вируси напаѓаат жртвен компјутер. Намерата зад повеќето хаки е нејасна. Законот за компјутерски измами и злоупотреба (CFAA) ги смета овие дела за интернет измама и може да казни некој според 17 U.S.C. § 506 Прекршување на авторските права - кривични дела

Заклучок

Секоја е-трговија или онлајн трансакција може да биде предмет на интернет измама. Сопствениците на е-трговија веб-сајтови губат многу пари за измамници кои пробиваат во многу веб-страници и ги одземаат вредните информации. Со тековните случаи на кражба на идентитет, сега има повеќе случаи на интернет измама сега отколку што било кога. Алатките што хакерите ги користат за да го пробијат повеќето веб-страници постојано се подобруваат како што напредува интернет. Некои случаи на интернет измама и можни начини да ги исправиме се во овој водич. Можете да научите различни начини како Законот за компјутерски измами и злоупотреба (CFAA) се занимава со сајбер криминалци како што се хакери и како да се решат некои од овие случаи.

November 28, 2017
Семант: увид во компјутерска и интернет измама
Reply