Back to Question Center
0

Семант: потенцијално несакани програми и како да ги избегнувате

1 answers:

Во текот на оваа статија, Јулија Въшнева Селталт Високи менаџер за успех на клиентите, кажува како несаканите програми влијаат на вашиот компјутер и како да избегнат инсталирање на PUPs. Јасно е од името дека несаканите програми се оние програми, софтвер или апликации што не сакаме да ги инсталираме во нашите компјутери, телефони, таблети и други уреди. Тие се инсталирани во вашите системи и може да ги оштетат вашите датотеки за неколку минути. Постојат два начини на кои crapware се шири во вашиот уред. Прво на сите, тие се во комплет од програмерите на апликации и се инсталираат во вашиот систем. Второ, ги преземате неволно од веб-сајтовите, а потоа предизвикуваат проблеми за вас. Потенцијално несаканите програми сами се инсталираат во вашиот систем и ги крадат вашите лични податоци без ваше знаење.

Откривање на PUPs

Потенцијално несаканите програми кои се инсталирани на вашиот уред во облик на алатници и прелистувачи се лесно препознатливи. Сепак, другите видови на програми не може да се идентификуваат и може да го оштетат вашиот Windows Taskbar Manager во голема мера. Дозволете ми да ви кажам дека PUPs се или шпионски или малициозен софтвер. Тие содржат dialers и keyloggers кои можат да го заразат вашиот систем. Значи, добро е да инсталирате антивирусен софтвер што е можно порано. Ако тие ја спречуваат вашата инсталација, треба да го рестартирате компјутерот или да инсталирате друг оперативен систем. Потенцијално несаканите програми може да ја забават функцијата на уредот и да ја компромитираат вашата приватност.

Отстрани ги потенцијално несаканите програми

За да се ослободите од потенцијално несаканите програми, треба да ги отворите поставките на прелистувачот и да отидете на неговите опции. Следниот чекор е да управувате со вашите додатоци и тоа може да се направи врз основа од вашиот прелистувач Дозволете ми да ви кажам дека различни прелистувачи имаат различни опции за поставување.Ако не разбирате како да ги прилагодите поставките, подобро е да побарате помош од експерти.Во меѓувреме, треба да избегнувате користење на надворешни програми како како. NET и Visual C + + Распределба на рамка.Клучно е да ги отстраните овие програми и сите непотребни апликации од Вашиот уред што е можно побрзо.

Спречување на PUPs од Инсталирање

Тоа е задолжително да се спречи потенцијално несакани програми од инсталирање на вашиот компјутер и мобилен уред. За ова, треба да отидете на опцијата Експрес метод и да инсталирате антивирусна програма што е можно порано. Секогаш треба да ја преземете бесплатната верзија од безбедните и автентични веб-страници и да отидете на сопствената опција за инсталација. Овде не треба слепо да кликнете на опцијата Следна. Прво, треба да ги прочитате неговите совети и трикови за да имате идеја за тоа што се нуди. Кога ќе заврши сопствен процес на инсталација, следниот чекор е безбедно да се инсталираат неколку антивирусни програми.

Голем број хакери ги измамуваат жртвите преку опциите за прифаќање и одбивање. Затоа никогаш не треба да кликнувате на тие копчиња без ваше знаење. Ви препорачуваме да ги прочитате деталите и функциите на софтверот пред да кликнете на опцијата за инсталација.

Заклучок

На крајот, би сакале да кажеме дека бесплатните производи се навистина добри. Но, никогаш не треба да ги инсталирате од непознати или непознати извори. Уште еден тренд што го забележавме е дека некои развивачи на апликации и развивачи на софтвер ги стартуваат своите програми со фишинг реклами од трети лица. Ви препорачуваме да се држите настрана од тие производи за да ја осигурите безбедноста и сигурноста на интернет.

November 28, 2017
Семант: потенцијално несакани програми и како да ги избегнувате
Reply