Back to Question Center
0

Semalt: Совети за филтрирање внатрешен сообраќај од Google Analytics

1 answers:

Дали знаете дека вашите сопствени посети, вообичаено познати како внатрешен сообраќај, може негативно да влијаат на статистиката на Google Analytics? Во раните фази на вашата кампања, вашите активности имаат тенденција да влијаат на вашите извештаи, бидејќи вашите веб-страници добиваат мал сообраќај во тоа време. Внатрешниот сообраќај не влијае само на бројот на посети регистрирани во Google анализи, туку и на просечното време поминато од посетителите на вашиот сајт, стапката на отскокнување и други важни параметри.

Некои алатки беа предложени за да ги пронајдете вашите дневни посети и сообраќајот генериран од внатрешни параметри. Сепак, секој метрички метод се состои од заслуги и демерити. Google Analytics им помага на продавачите да го следат сообраќајот генериран од внатрешни посети. Балансирањето на внатрешниот и надворешниот сообраќај е неопходно да се има ефективна кампања на долг рок.

Frank Abagnale, Semalt Менаџер за успех на клиентите, ја претставува листата на начини кои ќе ви помогнат да го одберете најдобриот метод кој ќе ја искористи вашата кампања и како да го имплементирате.

Функцијата за филтрирање на Google Анализа

Ова е една од најчесто користените функции кои работат за филтрирање домени, наслови на страници и IP адреси. Филтрирањето на изворниот домен и IP адресата се сметаат за идеален избор за ограничување на вашите внатрешни посети од влијаат на вашите извештаи и статистики. Функцијата за филтрирање им овозможува на продавачите на содржини и сопствениците на веб-страниците да ги исклучат сите функции поврзани со внатрешната средина.

Според експертите, алатката за филтрирање на Google Analytics го блокира тројански вирус и малициозен софтвер од генерирање лажен сообраќај..

Предности и недостатоци на користењето на функцијата за филтрирање

Алатката за филтрирање на Google Analytics им овозможува на продавачите да имаат целосна контрола на операциите на веб-страницата. Исто така, алатката нуди и флексибилни и сигурни решенија. Од друга страна, алатката за филтрирање на Google не се препорачува за мали организации и компании.

Специјален куки за Google Analytics

Оваа корисна алатка го диференцира внатрешниот и надворешниот сообраќај. На долг рок, го блокира внатрешниот сообраќај од преземање контрола над вашите извештаи.

професионалци
  • Се препорачува за мали организации
  • нуди флексибилни и едноставни решенија
Конс
  • Не е погодна за големи организации.
  • Многу скапо поради трошоците направени од професионалци кои плаќаат

Серверскиот страничен метод

Најчесто се нарекува метод за заднина, методот на серверот дозволува сопствениците на веб-страниците да ги конфигурираат своите сервери. Со тоа, кодот за следење на внатрешниот сообраќај, малициозен софтвер и вирусот Тројан е ограничен од запишувањето во статистиката.

професионалци
  • Се смета за најбезбедна и сигурна техника
  • Овозможува на пазарот да ги користат двете динамички и фиксни IP адреси
  • Практично за сите видови прелистувачи
Конс
  • Не дава доследни резултати на кеширање со статични верзии на посетената страница.

Кога станува збор за маркетингот, генерирање на сообраќај и зголемување на ангажирањето на корисниците е многу важно. Сепак, сообраќајот генериран од внатрешно опкружување има тенденција да влијае негативно на извештаите и статистиките во алгоритмите. Гореспоменатите алатки и техники ќе ви помогнат да го отстраните и да го ограничите внатрешниот сообраќај од влијаат врз извештајот на Google Analytics. По филтрирање на сообраќајот генериран од вашата канцеларија, размислете за спроведување на промените ефикасно.

November 28, 2017
Semalt: Совети за филтрирање внатрешен сообраќај од Google Analytics
Reply