Back to Question Center
0

Semalt: Прекрасно трикови што можете да ги направите за да исклучите спам за упатување

1 answers:

Корисниците на интернет го сметаат за фрустрирачки додека се обидуваат да дознаат зошто податоците од анализата покажуваат неточни стапки на отскокнување, пад на девизен курс или ненадејни порази во сообраќајот. Освен предизвиците со извршување, спам за упатување (исто така познат како духовен сообраќај или реферер) е најголема причина за неточни податоци за корисниците на Google Analytics. Покрај тоа, духот спам постојано се зголемува и во дофат и волумен, и тоа не може да се запре со какви било средства.

Корисниците може, меѓутоа, да блокираат упатување на спам од покажување во анализа на податоци и со тоа да го повратат потребниот интегритет на податоците за да известуваат за перформансите, да донесуваат информирани одлуки за маркетинг и да соберат увид. Употребата на "едноставен" филтер е доволна за да се ослободи од речиси сите упатување спам во профилот на Google Анализа.

Во написот, Игор Гаманенко, Семалт Менаџер за успех на клиентите, го објаснува значењето на упатувањето Спам пред да се справи со вистинските решенија за елиминирање на овој вирус.

Што е "дух сообраќај" или "упатување спам"

Духот на сообраќајот се евидентира кога сообраќајот на страната се добива од друга веб-страна, често, хиперврска што посетителот кликне..Спамери и хакери се обидуваат да ги следат лажните сообраќај во профилот на Google Analytics за да го привлечат вниманието на корисникот што ги предизвикува да посетат веб-страница или страница со лажен сообраќај, обично да инсталираат малициозен софтвер или да продаваат производ. За да го направат ова, измамниците запишуваат сообраќај на сајтот како дух, така што тие можат да вметнат URL адреса и доменот за референт за нивната целна страница или страница во профил на Google Analytics, за да може корисникот да го види. Покрај тоа, спамери исто така можат да создадат лажни записи или да спроведуваат лажни настани на други димензии зависни од страница, на пример, јазик. Во овие прилики, референтниот сообраќај е најточен термин.

Работата на упатување спам

Постојат неколку начини на кои спамери користите за снимање лажен сообраќај на веб-страница. Наједноставната техника подразбира користење на ID на имот на Google Analytics. Значајно е за корисниците да сфатат дека спамери не целни одредена веб-страница. Обично, тие немаат идеја за жртвите или нивните локации. Затоа, идентификаторот за аналитика ја поедноставува работата на спамери за да го измами системот. Измамниците потоа креираат веб-сервери за извршување на JavaScript на веб-страниците за анализа на веб-страниците хостирани во рамките на сопствената веб-средина. Тоа подразбира создавање на празен сайт кој го содржи кодот за аналитика и внесете URL-адреса што тие сакаат да ги видат. Покрај тоа, некои измамници можат да индексираат и да го индексираат кодот од вистинските веб-страници за заштеда на простор на серверот.

Филтрираниот спам филтер

Корисниците прават некои грешки додека се обидуваат да го минимизираат или елиминираат духот на сообраќајот и да упатуваат спам. Многу луѓе користат неколку тактики и методи за решавање на проблемот. Сепак, можно е да се насочи духот на спам во еден хит со разбирање дека лажниот сообраќај се појавува на веб-сајт со користење на лажен име на хост или без име на компјутерот. Така, секој сообраќај што не важи за веб-сајт може да биде исклучен. Во оваа смисла, секое име на хост кое не одговара на валиден домен за некои веб-својства каде е инсталиран кодот на Google Analytics, може да се исклучи со користење на филтер на име на хост.

November 28, 2017
Semalt: Прекрасно трикови што можете да ги направите за да исклучите спам за упатување
Reply