Back to Question Center
0

Semalt објаснува како да креирате филтер во Google Analytics

1 answers:

Google Analytics е позната и добро обучена услуга која ви овозможува да ги гледате деталите и сите информации, како и статистика за тоа како корисниците се однесуваат на вашата веб-страница. Филтрите присутни во Google Analytics се лесни за поставување и може да се создаваат во секое време. Овде можете да ги исклучите или вклучите податоците за кои известува вашата аналитика. На пример, кога сте создале филтри кои исклучуваат неколку IP-адреси и внатрешни протоколи на вашите уредници, тогаш постојат шанси дека вашите филтри не работат правилно и треба да се менуваат што е можно порано. Можете да креирате филтри кои исклучуваат податоци од одредени градови или земји.

Рос Барбер Селталт Менаџер за успех на клиентите, кажува дека со филтри во Google Analytics, можно е секој да вклучи или исклучи одредена веб-страница, обезбедувајќи квалитет на нивните ставови и хитови. Google Analytics ви нуди многу шанси да ги дефинирате вашите филтри со вредни и корисни информации..Можете да ги прилагодите поставките и да направите понапредни за да добиете најдобри и соодветни резултати.

Креирај претходно дефиниран филтер или сопствен филтер

За создавање предефиниран филтер или сопствен филтер, треба да му дозволите на Google Analytics некое време за да може да подготвува извештаи за вас. На пример, ако имате веб-страница која продава бебешки производи, но сакате да добивате мислења само од одредени земји или градови, тогаш ќе треба да ги исклучите сите други места и соодветно да ги прилагодите вашите поставки. Не би било погрешно да се каже дека прилагодените филтри имаат голем број на опции и опции за избор. Тие ви овозможуваат да ги поставите вашите филтри на начин на кој можете да ги исклучите или вклучите посетите врз основа на прелистувачите и локациите, нивната брзина на врската, географијата и другите карактеристики. На пример, ако имате организирано локални настани за известување преку вашата веб-локација, тогаш можете да ги филтрирате посетителите од вашиот сопствен град или град за да добиете соодветни резултати.

Изберете го копчето за избор на саканиот тип на филтер

Многу е важно да се запамети дека секогаш треба да го изберете радио копчето за вашите типови на филтри за да ги добиете посакуваните резултати. Тие ги вклучуваат и исклучуваат опциите да ги наведете одредени податоци и може да ги подготвите извештаите на Google Analytics соодветно. Ако не сакате некои луѓе од одредени земји или градови да ги посетат вашите веб-страници, можете едноставно да ги блокирате нивните IP адреси. За ова, треба да го напишете името на градот во делот за филтрирање и да кликнете на копчето за оневозможување. Плус, копчињата со мали и големи букви овозможуваат да наведете некои податоци за вклучување или исклучување од филтрите. Ако не сакате некои градови да се движат или да го видат вашиот веб-сајт, можете едноставно да ги блокирате тие градови со внесување на името во делот за вклучување. Оваа опција е корисна за луѓе кои сакаат странски насочени прегледи на своите веб страни и сакаат да обезбедат дека сè е автентично, вистинско и до знакот. Опциите "Барај и замени" ви овозможуваат да го прилагодите начинот на прикажување на вашите податоци во Google анализи. Овој дел може да се подели на различни категории врз основа на вашите барања и може да ги замени неактивните филтри со активните за попрецизни и најдобри резултати.

November 28, 2017
Semalt објаснува како да креирате филтер во Google Analytics
Reply