Back to Question Center
0

Semalt: Никогаш не сум кликвам на Malware!

1 answers:

Размислете за бизнис со софтвер за надградба на анти-вирус и анти-малициозен софтвер за да спречите какво било упади. Исто така, компанијата може да оди чекор понатаму да имплементира робустен резервен план во случај на катастрофа за да се избегне губење на информации. Сè што треба да оди на добро, тоа е се додека еден од корисниците не кликне на прикачување од е-пошта од непознат извор. Проблемот со ова е дека кога малициозната програма добива влез во систем, таа влијае на секој компјутер поврзан на таа мрежа. Проблемот со овие видови на малициозен софтвер е дека тие се деструктивни и можат да ја запрат целата инфраструктура

Макс Бел, менаџер за успех на клиентите на Semalt , вели дека кога хакер добива далечинска контрола на еден компјутер во системот, тој или таа може да ги заклучи сите други корисници и нелегално да собира информации за бизнисот , клиентите и другите чувствителни работи во врска со бизнисот.

Зголемување на стапките на користење на Ransomware

Федералното биро за истраги и за спроведување на законот студии покажаа дека во 2015 година имаше пораст на ransomware со ова прашање допрва да расте во 2016 година во употреба и сложеност. На пример, поради зголемената потреба за справување со променливите пропусти, тие продолжуваат да станат софистицирани. Обично, хакерите користеле ransomware во прилозите што може да ги испратат преку е-пораки. Сепак, развивачите на е-пошта добија подобри резултати при филтрирањето на овој тип на спам..Кибер криминалците сега се свртеа кон користење тактики за фишинг на копја наменети за таргетирање на одредени поединци. Многу луѓе забораваат да останат претпазливи кога станува збор за сомнителни врски и прикачувања во пораки. Најдобрите програми за анти-вирус и анти-малициозен софтвер не гарантираат сигурност од 100% од грешките на корисниците. Тоа е до луѓето кои го користат системот за истражување за тоа како тие можат да се дешифрираат помеѓу легитимни пораки и оние кои не се. Корисниците треба да ги третираат пораките од непознати извори со скептицизам.

Размислете двапати пред да кликнете

Луѓето кои се вклучени во мрежата на компјутери треба да бидат внимателни кога станува збор за користење на е-маил, особено оние што слетаат во сандачето со прилози што изгледаат сомнително. Дури и големите компании стојат да изгубат од постојаните закани за малициозен софтвер. Хакерите продолжуваат да развиваат нови начини за инфилтрирање на компјутерите. Може да звучи банално, но дури и малите нешта што ги чита, може да помогне да се спаси бизнисот од главоболка со малициозен софтвер. Никогаш не отворајте или испраќајте сомнителни пораки, иако тие инсистираат на тоа. Размислувајќи двапати за е-порака останува интегрален за одржување на здрава мрежа.

Превенција е клучна

Кога сопственикот на бизнисот мисли за превенција, исто така е клуч за успех во бизнисот. Првото нешто што треба да направите е да се осигура дека сите вработени се разбере што малвер, ransomware, вируси се и нивното влијание врз бизнисот. Спроведување контроли за превенција и минимизирање на административниот пристап. Секогаш осигурајте се дека имате редовна копија од сите податоци зачувани во Офсајт центри за податоци како PtC-Online Backup Service .

Отворање на услуга билет за погрешно кликне

Ниту едно човечко суштество не е имунолошко и ако се случи да се отвори прилог од е-пошта или по грешка кликнете вграден URL-то, секогаш треба веднаш да го вклучите ИТ одделот.

November 28, 2017
Semalt: Никогаш не сум кликвам на Malware!
Reply