Back to Question Center
0

Semalt - Некои релевантни прашања за внатрешната активност во Google Analytics

1 answers:

Внатрешната активност е објаснување број 1 зад основните информации во Google анализи. Не треба да се каже нешто за спам? Бидејќи всушност е иритирачки, спам може ефективно да се разликува, додека внатрешната активност е навистина тешко да се препознаат вистински посети.

Андреј Дихан, менаџер за успех на клиентите на Семалт , елаборира овде на корисни совети кои ќе ви помогнат да управувате со внатрешната активност.

Што е внатрешната активност?

Внатрешната активност генерира информации произведени од вас или било кој поединец од групата чипсување на оние или на организационата локација. Овие триумфи се запишани во Google Analytics како оригинални од оригиналниот гостин.

Ова може да доведе до голема штета, особено поради тоа што подоцна тешко е да се одделат кои посети се вистински и кои потекнуваат од поединци кои се оддалечуваат на локацијата.

Што е IP адреса?

IP адресата е извонреден број кој ги разликува системите, компјутерите и различните уреди..IP адресите се сортираат во два вида: јавни кои ве разликуваат преку целата веб и приватна. Контингентот на снабдувачот со мрежен пристап (ISP), може да има статичка IP адреса и динамичка IP адреса. Под вас ќе ги откриете упатствата за заштита на статички IP адреси.

Забрана на внатрешна активност со статични IP адреси во GA

  • Од вас се бара да канал системи не gadgets: ако канал IP адреса поврзана со системот, секој еден од гаџетите поврзани со него исто така е канализиран.
  • Кога користите мобилен телефон за тестирање на вашиот веб-интерфејс со Wi-Fi: кога ги користите вашите преносни веб-информации, вашиот добавувач ви назначува алтернативна IP-адреса во секој момент. Wi-Fi е многу најпосакувана при тестирање на било кој сајт кој го користи вашиот телефон, бидејќи има капацитет да ја канализира вашата активност користејќи ги техниките под него.

Како да направите канал за внатрешна активност

Можете да одбиете една IP адреса или опсег на IP адреси во сличен канал. Ова е подобрено со вертикална лента по секоја IP слична на ова.

Како да се избегне опсегот на IP адреси во Google Analytics

На шансите дека сте во експанзивна организација, можно е да се соочите со опсегот на последователните IP адреси. За да се воздржите од внесување на секоја IP адреса, можете да направите канал со понатамошно развиено regex.

Копирајте ја артикулацијата креирана во полето Пример за канал

За да го тестирате каналот, побарајте забранети области од страницата и да појаснете дека активноста, која не се појавува во континуираниот извештај, додава карактер во артикулацијата.

November 28, 2017
Semalt - Некои релевантни прашања за внатрешната активност во Google Analytics
Reply