Back to Question Center
0

Semalt: Која е дефиницијата на малициозен софтвер?

1 answers:

Според Џулија Вашнева, Селталт Виш менаџер за успех на клиентите, малициозен софтвер е агрегатна титула за широк спектар на штетни и штетни апликации. Незавршени и незабележани, преовладува во однос на воведување на себе на вашиот компјутер. Измамниците користат малициозен софтвер за да добијат пари од вашата евиденција и дополнително да извршат измама со идентитет.

Кој канал го прифаќа малициозен софтвер за да стапи на вашиот компјутер?

Malware е редовно покриен со бесплатни shareware или апликации што ги преземате од интернет. Кога одите на страница, добивате летаат што изразува дека открила инфекција на вашиот компјутер. Можете да воведат бесплатна проба на скенер за инфекции или да извршите онлајн исчезнување на вашиот компјутер.

Вие добивате текст од некој за кого сте свесни преку онлајн вмрежување дека постојат фотографии на овој поединец на интернет, вклучувајќи и врска со овие фотографии. Ако ја допрете врската, вашиот компјутер се загадува со малициозен софтвер.

Кој е механизам за работа на криминалец?

Влијанието на типичното користење на вашите апликации, малициозен софтвер влијае на типичната употреба на вашите апликации на вашиот компјутер. Ова треба да биде можно во различни структури:

  • Кога одите на страницата на вашата банка, постои можност да бидете пренасочени кон лажна страница.
  • Додека користете интернет банкарство, добивате летаат, што одеднаш бара да обезбедите одредени ингеренции и да додадете дигитален потпис.

Користење на шпионски софтвер за да се добијат податоци

Во текот на прелистувањето, шпионскиот софтвер ги проверува документите на вашето складиште, воведува друг шпионски софтвер, ја заменува вашата целна страница и така натаму. Со испитување на поголемиот дел од вашите активности, шпионскиот софтвер може да ги скенира и испраќа вашите класифицирани податоци на криминалци.

Заштита на вашиот компјутер

Секогаш имајте на ум следните совети кога правите рати преку интернет:

  • Секогаш гледајте дека најновите надградби на работната рамка се воведени на вашиот компјутер. Работната рамка на вашиот компјутер исто така може да биде конфигурирана да ги инсталира најновите ажурирања последователно и да ги запознае веднаш.
  • Осигурајте се дека нивото на безбедност на вашата апликација за пребарување е поставено доволно високо.
  • Ако се случи да работите од далечина, гарантирајте дека здружението е сигурно (на пример, со користење на таен збор).

Бидете свесни

Без оглед на правилните безбедносни напори на вашиот компјутер, дополнително е важно да внимателно размислувате кога користите пари преку интернет банкарство и особено кога внимателно ги означувате вашите размени.

На пример, од суштинско значење е да го правите придружниот:

  • Додајте само дигитален потпис на размена што ја шпекулира или побара самата.
  • Користете ја вистинската напредна ознака за секој налог или замена.

Исто така, бидете внимателни кога користите веб и е-пошта.

Отворете само веродостојни сајтови и не преземајте никакви записи или апликации од нејасни или застрашувачки сајтови.

  • Занемарување на спам и сомнителни пораки.
  • Не поврзувајте го USB-стикот со само секој компјутер.
November 28, 2017
Semalt: Која е дефиницијата на малициозен софтвер?
Reply