Back to Question Center
0

Semalt: Идентификување на спам и Ghost упатства во Google Analytics

1 answers:

Анализата на Google е една од најмоќните алатки што се користат за следење, следење и пријавување веб сообраќај од неговото лансирање во 2005 година. Аналитичката алатка беше предмет на дискусија во последно време по тврдењата за препраќање на лажни статистика за интернет сообраќај. Референците за духови и спам во Google аналитички се некои од највлијателните активности кои ги одразуваат неточните информации на администраторот на веб страната.

Во текот на оваа статија, Џек Милер, Семелт Високи менаџер за успех на клиентите, обезбедува детални информации за реферали за спам и духови кои се поврзани со тројански, малициозен софтвер и вирусни напади на компјутерски системи.

Референции за спам - дали ги знаете?

Google анализи понекогаш може да покаже загрижувачки статистики за сообраќај за веб-страница. Еден ден сообраќајот што тече на локацијата е низок и одеднаш се пука без значителен активирач. Разликата во сообраќајните текови на веб-страница драматично се менува од падови до издигнувања од еден ден до друг или во рок од неколку часа, без да знаат од каде потекнуваат веб-посетителите. Рефералите за спам може да генерираат лажен сообраќај кон веб-страница, што одразува поинаку во Google анализи. Без соодветен механизам за следење на откривањето спам и духови, малициозен софтвер и вирусот можат да го нападнат и системот. Лажните посетители можат да направат лажна надеж за сопственикот на страницата за да ги одречат многу приходи..

Шверц сообраќај

Спам и духовни референции регистрираат лажни статистички податоци за Google Analytics. Интернет корисниците кои не ја посетуваат веб-страницата се регистрираат како вистински сообраќај. Несаканиот сообраќај може да создаде загуби на приходи на сопственикот на веб-страницата, исто како тројанецот, вирусот и малициозниот софтвер. Превенцијата и отстранувањето на спем-сообраќајот може да ја олесни точната сообраќајна статистика.

Видови на спам

Постојат два типа на спам што ја менува вистинската статистика на посетители на веб-страница како што е регистрирано во Google Analytics. Спам може да биде спама референца или дух референца. Додека духот реферали се регистрираат како вистински посетители на веб-сајтот, дури и без посета на сајт, спам референции направи автоматско пребарување преку веб-сајт кој messes до податоци. Исто како малициозен софтвер и вируси, спам треба да се елиминира за да се создаде здрав разум на веб-страницата.

идентификување на спем-сообраќај

Не сите врски поврзани преку електронски пораки, веб-страници и социјални медиуми се пријателски на безбедноста на компјутерот. Кликнување на наведените врски со многу предупредувања е важно. Споделените линкови може да преземат малициозен софтвер, вируси и Тројан за да предизвикаат сериозна штета на компјутерот. Користењето антивирусен софтвер може да помогне во следењето на безбедноста на системот пред да се поврзете на интернет.

Наоѓање Спам Препораки врски во податоци

Менито Преференции во делот "Сите сообраќај во делот за купување" пронајден во сметката на Google Анализа обезбедува преглед на посетителите на веб страната. Со кликање на "напредната" врска, можете да изберете опција за филтрирање на сесии. Една посетена врска што се случува повеќе од десет пати може да влијае на статистиката за сообраќај во голема мера и може да резултира од реферали за спам.

November 28, 2017
Semalt: Идентификување на спам и Ghost упатства во Google Analytics
Reply