Back to Question Center
0

Семалт го претставува комплетен водич за интернет измама

1 answers:

Интернетот е огромен ресурс за речиси секој. Е-трговија веб-сајтови имаат корист одна веб преку постигнување на различни клиенти низ целиот свет. Во повеќето случаи, луѓето користат интернет маркетинг техники, благодарение на бројните мрежипрограмирање, кои станаа достапни во текот на времето. Сепак, овој ресурс го привлекува вниманието на повеќето сајбер криминалци. Каколуѓето прават многу веб-сајтови, сајбер криминалците ги ажурираат своите алатки и методи, и скоро секоја форма на компјутерска конекција епредмет на една или многу форми на хакове. Кога креираме веб-страници, ние главно се фокусираме на испорака на производи / услуги, како и интернет маркетингвештини за одржување на местото високо на SERP редовите. Како резултат на тоа, потенцијалот и ризикот на хакерите никогаш не се сметаат за наши онлајн обиди.Како резултат на тоа, случаите на интернет измами се во пораст.

Александар Пересунко, на Семалт Менаџер за успех на клиентите, ви нуди да ги погледнете најкарактеристичните случаи на интернет измама:

  • Фишинг

Оваа техника вклучува создавање на веб-страници за клонирање. Како резултат,сајбер криминалот може да добие доверчива жртва да ги кликне и да обезбеди лични информации на лажна страница. Овој трик за возвратпредизвикува истекување на информации до трети лица кои не само што се фокусираат на добивање на информации туку исто така го користат за да направат големи кривични трансфери.Важно е да се чувствуваат вашите посетители за претстојните фишинг-напади.

  • Спамирање.

Спам-пораки се овие анонимни пораки, кои имаат тенденција да бараатлице да изврши одредена работа..Повеќето од спам пораките содржат линкови до штетни веб-страници, како и барања за повик кон акција, штоим даде на хакерот целосна контрола врз целата ситуација. Е-пошта со спам може да изврши некои масовни криминални активности, како и други мајчин злосторствакако што е измама.

  • Клонирање сајтови.

Хакер, исто така, може да создаде лажни веб-сајтови за да извршат некои од нивнитеонлајн измамите. Лажните веб-страници можат да бидат насочени кон купувачите и да ги натераат да купуваат на погрешна интернет страница. Како резултат на тоа, парите добиваатизгубени во трговска сметка чија сопственост не е јасна. Лажни веб-страници може да ги направат вашите клиенти да ја изгубат довербата во вашата продавница, со што ќе го направат целиотпроцесот е проблематично.

  • Хакерство.

Хакерство е нелегален пристап или авторизација на компјутер или интернеттехники. Хакерите стигнуваат до онлајн продавниците каде што доаѓаат и одземаат милиони пари. Во други случаи, хакерите, исто така, може да извлечат драгоцено значењеинформации од милиони корисници. Хакирањето е казниво според законот и може да доведе до затворски термин. Одрекувањето од сервисот е честа хакирањепроцедура која вклучува преоптоварување на сервер со барања. Овие и многу други хакове може да се урне веб-сајт што ги прави сите напори оптимизацијаоди на отпад.

Заклучок

За секоја онлајн активност да продолжи добро, мора да има случај на интернет измамакако и обид за хакер. Како резултат на тоа, различни лица имаат различни мотиви кога станува збор за нивната употреба на интернет. Засопственици на веб-сајтови, важно е да останете свесни за случаите на веб-измама, кои можат да го нападнат вашиот сајт. Покрај тоа, хакерите, исто така, можат да се насочат кон вашиотклиенти и украде многу вредни информации. На пример, хакерите можат да извршат масовна кражба на кредитна картичка преку фишинг или спам.Можете да дознаете за интернет измама во овој водич. Вие исто така може да ја задржите вашата веб-страница безбедна и безбедна од нивната употреба.

November 28, 2017
Семалт го претставува комплетен водич за интернет измама
Reply