Back to Question Center
0

Семалт ги дели инструкциите за да се ослободи од рефералните пораки со инкорпорирање на значителни именици

1 answers:

ботови

Ботови го забавуваат вашиот сајт со надеж дека ќе соберат податоци, кои се или големи или ужасни. На пример, Google бот што посетуваме сајтови е одличен поради целите за индексирање додека додека страшните собираат податоци (како пораки), кои го ублажуваат вашиот сервер и бараат чувствителност.

Ghost Spam

Тоа е најпознатиот спам искусен во истрагата, бидејќи не ги посетува сајтовите. Пренесува информации директно до профил во Google Analytics без комуникација. Веб-страниците се произволно фокусирани на, па не се грижите со тоа што верувате дека е само вашата страница што ја бараат.

Игор Гаманенко, менаџер за успех на купувачи на Семалт , овде дава корисно решение за избегнување на спам за упатување.

Препознавање на спам за упатување

Отворете ја сметката на Google Analytics и под Набавки, а потоа Сите движења потоа Препораки можете едноставно да најдете, кои имиња на хости ја пренесуваат активноста соодветно. Треба да одбереш продолжен продолжување на датумот само за да бидете сигурни дека имате доволно информации за да забележите каква било незаконитост. Обидот да се потенцира на неколку абнормалности во мерењата ќе помогне во елиминацијата на некои бесмислени информации.

Пред да се справи со основната загриженост, постои една алтернатива што треба постојано да се проверува во секоја сметка на Google Analytics во врска со влијанието на спам од духови. Погледни го поставувањето и кликнете на Checkmark се наоѓа на "Бар сите хитови од реномирани ботови и грешки". Оваа алтернатива природно ќе се прелистува преку идентификувани извори на спам од Google Analytics.

Google Analytics има совршен избор на Канал кој дава можност да ја отфрли идната активност на спам од информации за истрага. Лажните реферали се исклучливи во исклучителни шанси, кои истовремено се забавуваат, на тој начин држејќи го изворот на изворот на спам за време на долги релации. Најдобар начин за нивно спречување да се појават во Google Analytics е да се направи канал кој само вклучува легитимни имиња на хости, вистинска активност на нашата веб-страница.

За да ги разликувате вашите значителни имиња на имиња, одете на Собирање на луѓе, тогаш иновации потоа систем. Долгиот временски период е поставено да се извршува, така што не пропуштајте ниту една информација. Со допирање на мерењето на името на домаќинот, ќе видите преглед на сите имиња на хостови, вклучувајќи спам и лоцирање на легитимни за завршување на информациите..Доколку зависи од мерката на движење што го произведува, можеби ќе треба да вклучите translate.googleusercontent.com бидејќи клиентите може да ги покажат услугите за содржината на вашиот сајт.

Во случајот на страницата Неуралаб, би можеле да ја искористиме артикулацијата на регесиите додека ги инкорпорираме имињата на имињата на каналот.

Со користење на оваа артикулација, ние неодамна ќе се вклучат сите движење од или blog.neuralab.net. Или www.neuralab.net. Во случај да откриете позначајни имиња на имиња, можете да ги вклучите во артикулацијата на регес, така што не треба да ги вклучите еден по друг. По откривањето на сите имиња на хостови, тоа е одлична можност да ги вклучите во канали.

1. Посетете ја администраторската област на Google Analytics и допрете Канали.

2. Вклучете нов канал и наведете го како што треба.

3. Изберете прилагоден канал вид и изберете вклучи (мора да се направи!).

4. Изберете го името на хостот под канал поле.

5. Под канал, ставете ја артикулацијата на регесиите што ги вклучува вашите значителни вистински име на хостови

6. Допрете ја иконата за зачувување и сте завршиле.

November 28, 2017
Семалт ги дели инструкциите за да се ослободи од рефералните пораки со инкорпорирање на значителни именици
Reply