Back to Question Center
0

Semalt Expert: Листа за исклучување на упатствата

1 answers:

Едно од најчестите проблеми во ревизијата на аналитика е тоа што луѓето не добиваат идеја за тоа што е листата за исклучување за упатување и како најдобро да се искористи. Пред сè, треба да знаеме што е листа на исклучување на упатствата. Кога Google ја лансираше најновата верзија на Google Analytics, тврдеше дека листата за исклучување за упатување била вклучена во Анализа. Лесно е за секој корисник да ја пронајде оваа листа; мора да го лоцирате во прилагодувањата за сопственост. Пред сè, треба да отидете до делот за админ и да отидете до информациите за следење каде што е присутна листата за исклучување на препораките. Треба да кликнете на копчето за исклучување за упатување и кликнете на копчето за создавање домен.

Ник Чајковски, Селталт Виш менаџер за успех на купувачи, наведува дека постојат голем број проблеми кои можат да се решат со листата за исклучување за упатување. Затоа користете го за да ги решите следните проблеми:

Авто-упатства

Само-упатствата се една од најистакнатите и значајни проблеми во Google Analytics. За да го решите овој проблем, треба да кликнете на извештајот за упатување и да го најдете вашиот веб-сајт таму. Тука можете да ги приспособите аналитика и ревизии според вашите барања.

алатки од трети лица

Кога станува збор за користење на алатки од трети страни, треба да постигнете голем број задачи. Ако се обидувате да ги прилагодувате PayPal, Freshdesk и Eventbrite со вашата веб-локација, осигурајте се дека нивните икони и линкови се правилно вклучени, а кредитот оди директно на вашата лична сметка.На конверзии не треба да се кредитираат оние веб-страници на трети лица.На пример, ако имате веб-страница за управување со настани или фотографија, треба да се обидете Eventbrite за тоа и да се пријавите за сметка веднаш.Кога посетителите на вашата веб-страница се обидуваат да направат нарачка, тие лесно ќе испраќаат пари на оваа сметка, што на крајот може да дојде во вашата банка.

Како тоа помага?

Тоа е задолжително да се користи листата за исклучување упатство, без него, не можете да добиете квалитетни посетители за вашата веб-страница. Ако не сакате некои врски да генерираат сообраќај кон вашиот сајт, тогаш треба да ја исклучите оваа опција или да го исклучите доменот од списокот за исклучување за упатување. Да претпоставиме дека некои посетители доаѓаат на вашата веб-страница преку социјални медиуми, Твитер или Фејсбук, а вие сакате да се префрлат на веб-страниците на трети страни. За ова, ќе мора да ја вклучите листата за исклучување за упатување за да се започне нова сесија за кратко време.

Ограничувања

Листата за исклучување за упатување може да ја ограничи вашата сесија и бројот на посетители. Ако сакате да дознаете каков вид посетители дојдоа на вашиот сајт и кои се нивните извори, треба да поставите шифри за следење на домените и да ги вметнете во различни страници на вашиот веб-сајт. Ретко е кога веб-страницата во листата за исклучување за упатување нема да ви дозволи да видите кој тип посетители доаѓаат на вашата веб-страница. Можете да ги следите и снимате нивните активности и на тој начин да спречите непознати или ризични IP адреси да ви испраќаат сообраќај.

Веќе некое време, може да видите дека вашата веб-страница прима посетители, но нивното пристигнување ќе биде запрено откако ќе ги прилагодите поставувањата и тие луѓе никогаш нема да дојдат на вашата страница.

November 28, 2017
Semalt Expert: Листа за исклучување на упатствата
Reply