Back to Question Center
0

Semalt Expert - Блокатор на спамер за реферирач / дух од аналитика

1 answers:

Многу веб-администратори и обични сопственици на сајтови не знаат што е духот или реферер-спам. Ова се два специфични домени во вашата Google анализи. Хакерите испраќаат лажна сообраќајна играчка на нашиот сајт користејќи спам-ботнети, и ботови и повеќето луѓе не знаат како да се ослободат од нив. Погледите на вашиот сајт добива не се од луѓе, туку од бот. Таквиот сообраќај е штетен за вашиот сајт, бидејќи ги загадува статистичките податоци и податоците на Google Analytics.

Можете да прифатите неколку стратегии и начини обезбедени од Max Bell, менаџерот за успех на клиентите на Semalt , за да се ослободите од спам од Google Analytics.

Сообраќајна спем статистика

Различни извештаи и анализа на стотици до илјадници сметки на Google Analytics откриваат дека сообраќајот спам е голем проблем и треба да се ослободи од што е можно порано. Повеќе од половина милијарди веб-сајтови на интернет добиваат лажен и спем-сообраќај на дневна основа. Најдобрата работа е што нивните сопственици не знаат како да се ослободат од спам и да го решат проблемот. Се купуваат стотици до илјадници домени, а веб-страниците се креираат за да испратат спам на автентични и оригинални веб-страници. Дури и сајтовите како AliExpress, eBay, Амазон и Семалт биле заразени од спам во последниве месеци. Лажни домени ве пренасочуваат кон заразени линкови, оштетувајќи ја вашата страница и нејзините статии..

Видови на спам од Google Analytics

Постојат два главни типа на спам за реферирање: спам со спамери и спам со дух. Спам од спасувачите ја посетува вашата веб-страница како анонимен. Тешко е да се идентификуваат и да се набљудуваат ако примате органски сообраќај или неоргански сообраќај. Кога ќе го посетат вашиот веб-сајт, се чини дека е оригинален, а вашиот сајт е погоден неколку пати. Другиот тип е спем-дух кој директно влијае на вашата Google Анализа. Треба да бидете свесни за фактот дека духот на спам не ја посетува вашата веб-страница. Наместо тоа, го прави користењето на протоколи за мерење за испраќање лажни хитови на серверите на вашата Google анализи. Тоа е многу поопасно и заканувачки од првиот тип, бидејќи директно влијае на вашата Google Analytics и нема никаква врска со вашата веб-страница.

Како да се спречи спам, реферер и аналитика спам?

Постојат неколку начини да се спречи духот, аналитика или духот на спам. Можете да филтрирате или да го блокирате спам од душите од вашите датотеки и hashtag. Исто така, можете да ги користите филтрите за име на хост за да се ослободите од спам од дух, бидејќи користи лажни или нема имиња на имиња. За да се ослободите од спам од пребарувач, треба да го отстраните од вашите податоци со прилагодување на вашите поставки. Филтерите на извори на кампања во вашата Google Анализа можат да ја направат вашата работа полесна и побрза. Лесно е да се отстрани и треба да се направи што е можно порано за да се спречи паѓањето на вашиот сајт. Еден од најлесните начини да се ослободите од спам е тоа што треба да користите различни филтри и да ги инсталирате релевантните додатоци што е можно порано. Нема да ви треба многу време за да ги приспособите вашите поставки. Откако ќе завршите, ќе видите дека вашиот сајт и Google Analytics се заштитени од малициозен софтвер и вируси. Секогаш треба да бидете сигурни дека вашите датотеки ќе ги чувате некаде офлајн. Ова исто така се нарекува резервна копија на вашите датотеки и статии.

November 28, 2017
Semalt Expert - Блокатор на спамер за реферирач / дух од аналитика
Reply