Back to Question Center
0

Семалт експерт разговараше за нов бран на упатување Спам ранил податоци на Google Analytics

1 answers:

Ако забележите дека голем дел од референтниот сообраќај доаѓа во вашата Google анализи, тогаш треба да бидете загрижени бидејќи хакерите се обидуваат да ги украдат вашите информации и деталите на сајтот. Експертите за технологија ни дадоа многу совети, трикови и предлози за тоа како да се ослободите од спам за упатување. Тие изложија бројни методологии за борба против неа и предложија потенцијални решенија за ваша разгледување.

Овие денови, многу парчиња спама за упатување ги оштетуваат податоците на Google Analytics. Тоа е прашање на голема загриженост за веб-администратори и соработници на веб-страниците. Нападите во голема мера ги даваат извештаите за сообраќај и ги оштетуваат својствата на Google Analytics во голема мера. Не би било погрешно да се каже дека ова е еден од главните проблеми за сопствениците на мали и големи бизниси.

За жал, не постои начин да се ослободите од упатувањето спам, но следните совети, кои ги пропишува Artem Abgarian, Високиот менаџер за успех на клиентите на Semalt , може да го спречат неговото доаѓање до степен и да го задржи нашата веб-страница е безбедна и заштитена.

Напаѓачите генерираат спам од Google Analytics

Прашањето тука е зошто и како напаѓачите генерираат спам од Google Analytics? За веб-администратори, наоѓањето на одговорот на ова прашање не е толку тешко. Тие можат да ги проверат деталите на нивната Google Analytics и да проценат дали нивните сајтови добиваат лажен сообраќај..Важно е сопственик на веб-страница да генерира органски сообраќај кон неговата веб-страница. Спам за упатување се користи од хакери за генерирање на неоргански и лажен сообраќај. Продажбата и водењето на ваквите програми за упатување се добри за ништо. Хакерите ги користат овие трикови само за ширење на вируси, малициозен софтвер и за спроведување на нивните фишинг-напади. Така, ако забележите дека вашиот сајт добива сомнителен сообраќај од непознати извори, треба веднаш да преземете мерки.

Како се случува упатувачкиот спам?

Сега ви се случува да ви кажам како се случува упатувањето за спам? Многу хакери ги напаѓаат вашите сајтови и ги крадат вашите податоци користејќи ботови. Некои од нив дури и користат различни ботнети за да измамат голем број луѓе. Некои напаѓачи дури генерираат лажни хитови и духовни погледи само за да се ангажираат се повеќе и повеќе веб-администратори. За ова, тие испратија ботови на вашиот сајт и обидете се да го покажете како добивате органски сообраќај. Таквите напаѓачи ги стартуваат тракерите на Google Analytics и Java скриптите за да собираат податоци од вашите сервери. Тие потоа ги користат овие податоци за лажни активности.

Google Analytics

Ние сме свесни за фактот дека Google Analytics е еден од најсигурни, автентични и добро обучен производи создадени за да се осигури безбедноста и сигурноста на веб-сајтовите. Можете да ги следите колку уникатни ставови вашиот сајт користи Google Analytics и други слични платформи. А кодот мора да биде вметнат во вашиот сајт за Google Analytics да се активира. Овој код е често украден од хакери, бидејќи е лесно да се погоди и може да се користи за нивните нелегални активности.

Секој вебмастерот е јасно дека Google Analytics им овозможува на педесет имоти во една сметка. Секој имот има специфичен сериски број. Како вебмастерот, вашата обврска е овој сериски број да биде тежок или невозможен да се погоди. Можете да го промените со посета на вашата страница за поставувања.

November 28, 2017
Семалт експерт разговараше за нов бран на упатување Спам ранил податоци на Google Analytics
Reply