Back to Question Center
0

Семалт Експерт: најефективните методи за евакуација на Спамер Спам од Google Analytics

1 answers:

Спам во Google Analytics (GA) се претвора во вистински маки. Неодамна, многу корисници ме прашуваат за тоа како да се справите со реферер спам. Во текот на последните неколку години, во нашите извештаи на Google Analytics се појавија прилично чудни работи, а не сите можат да се искористат во овој момент.

Џек Милер, Селталт Високи менаџер за успех на купувачи, потсетува дека користењето канали за распродажба и пристап до сервери во Google Investigation може да го запре овој спам. Откривањето на супериорен аранжман на најинтензивниот метод за евакуација на реферер-спам се истакнува во листата подолу:

Конструирај го вашето име

Кога имате преглед на сите ваши имиња на хостови, треба да направите нормална артикулација (REGEX) што подразбира секој еден од нив. Од витално значење е да ги вклучите сите ваши примени имиња на хостинги или опасност да изгубите легитимни информации.

Направете Legitimate Hostname Channel

Кога ќе се направат споменатите горенаведени чекори, можете да бидете сигурни дека каналот ќе биде слободен од сите Fantom Spam.

  • Посетете ја табулаторот Администратор и пристапете до каналот што треба да го примените.
  • Изберете Канали во делот Преглед и идентификувајте потоа Вклучи канал
  • Внесете "Легитимни хостови"
  • Во Канал Сортирај, изберете Прилагодено
  • Трансферот од инкорпорираните хостови

Изработка на канал за роботот и дијалектот на спам во Google анализи

Спам-спам е значително потешко да се идентификува, бидејќи користи значително име на хост, па оттука и се бара алтернативен канал со артикулација која ги вклучува сите препознаени спамери за спамери. За да се поштеди некое време, ќе се користи рационализиран РЕРЕКС кој е откриен под насоките.

  • Посетете ја табулаторот Администратор
  • Од последниот дел "VIEW" идентификувајте канали и кликнете Вклучи канал
  • Вклучете "Канал за спам за спам" како име
  • Филтрирај Сортирај, Прилагодено и Бар
  • квадратно поле и извор на битката

Неколку роботи не се ниту спам, ниту корисни за вашите извештаи, на пример оние за нарачување. Овие ботови ќе се согласат со евиденција ако не се забранети во извештајот. Спам кој сега е ставен во вашата ГШ не може да биде засекогаш избришан. Тоа е причината зошто е од витално значење да се направат каналите да престанат со работа со ѓубре. Исто така, можете да ги исчистите вашите минати информации погодени од спам со користење на легитимна артикулација на името на хостот.

November 28, 2017
Семалт Експерт: најефективните методи за евакуација на Спамер Спам од Google Analytics
Reply