Back to Question Center
0

Семалт експерт: Како да се направи сообраќај на вебсајт недостапен до Извештаите на Google Analytics

1 answers:

Ник Чајковски, Селталт Виш менаџер за успех на купувачи, наведува дека е можно да се постави филтер за исклучување при користење на колаче во прелистувачот. Намерата тука е да ги направат сите посети на веб-страници недостапни за извештаите во Google Analytics.

Метод 1

Форум за помош на Google Analytics вклучува совет за тоа како да се исклучи внатрешниот сообраќај. Овој процес е наменет да го филтрира сообраќајот насочен кон веб-страницата, далеку од луѓето во корпоративна мрежа. Анализата обично ги следи сите дејства за да создаде перцепција за тоа како надворешните клиенти и корисници комуницираат со веб-страницата. Внатрешниот сообраќај се разликува од оние што доаѓаат од надворешниот извор. Ако двата податоци се комбинираат, може да стане тешко да се одреди колку од корисниците вистински комуницираат со веб-страницата.

На пример, во веб-страница за е-трговија, дел од сообраќајот произлегува од внатрешни активности како стрес-тестирање. Овие имаат тенденција да испратат голем број на посети на одредена страница. Голем број хитови на оваа страница може да го отежнат препознавањето од клиентите и оние од стрес-тестирањето.

 • Дојдете со филтер за да спречите внатрешен сообраќај да не влијае на податоците. Пребарувајте ја тековната јавна IP адреса од "која е мојата IP адреса." Администраторот ќе ја информира IP адресата на компанијата и нејзините подмрежи.
 • Оставете ја кутијата за филтер.
 • Изберете Исклучи од типот на филтерот за избор.
 • Изберете сообраќај од IP адресата на полето кое бара од изворот или одредиштето.
 • Соодветен израз се одбира во изборното паѓачко мени.
 • Еден може да внесе и IP адреса или регуларен израз.

Откако ќе заврши ова, проверете дали филтерот работи..Постои можност за верификација на повеќето типови на филтри пред да може да ги спаси. Не е можно да се користи истиот начин за да се потврди IP-филтер. Помошникот за ознаки на Google служи за оваа намена.

 • Инсталирајте ја наставката во вашиот прелистувач за да започнете со снимање на протокот на веб-страницата.
 • Отворете го извештајот за анализа и отидете да промените локации во левата страна.
 • Вклучете ја IP адресата што сакате да ја исклучите од извештајот.
 • Ажурирање и зачувување на новите поставки.

Снимките на асистентот за ознаки спроведуваат повторна евалуација со внесените нови филтри. Кодот за исклучување на сообраќајот за содржина на колаче го следи следниов формат: & It; body>

Метод 2

Ако кодот не работи, форумите на истиот сугерираат користење на малку различни кодови. Google препорачува да се користи страницатаTracker._setVar ("test_value"), за која некои корисници тврдат дека не работеле за нив. Алтернативата е да се користи _gaq.push (['_ setVar', 'test_value']

Ако не функционира, тогаш преминете на третиот метод.

Метод 3

За истражување на претекување на магацинот, предложените примери од онлајн корисниците се да ги додадат следниве кодови:

 • var _gaq = _gaq || [];
 • _gaq.push (['_ setVar', 'exclude_me']);
 • _gaq.push (['_ setAccount', 'UA-xxxxxxxx-x']);
 • _gaq.push (['_ trackPageview']);

Вториот метод навистина работи според еден корисник кој претходно ги користел трите методи залудно претходно.

Заклучок

Овие методи се начините преку кои може да се користат за исклучување на нивните активности надвор од извештајот на Google Анализа со користење на колаче за прелистувачот. Ако тие не работат, пробајте да ги прилагодите и соодветно да ги прилагодите поставките на филтерот во профилот што го користите.

November 28, 2017
Семалт експерт: Како да се направи сообраќај на вебсајт недостапен до Извештаите на Google Analytics
Reply