Back to Question Center
0

Semalt - Ефективни совети за тоа како да ги филтрирате Spam од Google Analytics

1 answers:

Хакери работат на начини на продорување на вашата веб-страница, откако ќе бидат поставени ефективни техники за да ги блокираат. Денес, опортунистите користат лажни реферали и спам за Google Analytics со единствена цел да ги насочуваат корисниците кон спамови веб-сајтови. Отворањето на спам со упатства со лажни пораки може да биде многу иритирачко

Во изминативе неколку недели, хакерите испраќале спам до корисниците со цел да збркаат со податоците на клиентите и да генерираат сообраќај кон малициозни веб-страници. Откако ќе кликнете на лажни упатства, корисниците се пренасочуваат кон малициозни веб-сајтови кои содржат вирус и малициозен софтвер. Вирусот на тројанецот е широко користен од страна на опортунистите да споделат реферални спамови кои завршуваат со пренасочување на малициозни сајтови на клиенти и малициозни онлајн продавници.

Мајкл Браун, Менаџер за успех на клиентите на Semalt , обезбедува релевантни прашања за да ви помогне да се ослободите од упатувањето спам.

Влијание на спам од Google Analytics

Спам за упатување имаат тенденција да се плеткаат со тоа колку мали веб-страници функционираат, поверојатно на нивните податоци во споредба со големите веб-сајтови. По преземањето контрола на вашиот сообраќај, спамери ги искористат предностите на клиентите во посета на веб-сајт со пренасочување на нив на малициозен софтвер сајтови. Според ИТ експерти, повеќе од 50% од сообраќајот има тенденција да биде пренасочено од спамери во малициозни сајтови, сценарио што во голема мера влијае на мерката за напредок на мали веб-страници.

Во едноставни зборови, веб-страница погодена од тројански вирус има тенденција да споделува реферални спамови широко, сценарио што ја уништува генерацијата на сообраќај на податоци и ангажман на корисниците. стапка на веб-страници.

Како да се филтрираат лажни упатување спам

Бидете силни кога прелистувањето и кликањето на реферали е неопходен предуслов кога станува збор за онлајн маркетинг. Беа изнесени голем број техники за филтрирање на лажен реферален спам, тројански вирус и малициозен софтвер кој влијае на тоа како работат веб-локациите.

Не-Ghost упатување Спам

Не-Ghost реферал спам има тенденција да ги посетуваат крајните корисници веб-сајтови и ја презема контролата на сообраќај генерација на долг рок. За да ги отстраните сите списоци на спам за не-духовна пратка, креирајте филтер за да ја исклучите сите упатувања за спарување што потекнуваат од познат домен. Megalytic е попозната не-духовна реферална спам. За да имате живописна слика на не-духовен упат за спам во вашата веб-страница, одете на Acquisition и кликнете на 'Сите сообраќај'. Отворете ги упатствата и додадете име на домаќин кој обично работи како секундарна димензија.

Спам упатување спам

Референци на Дух се генерираат во извештаите на вашиот веб-сајт со посета на малициозен софтвер. Еве, реприата на духови работат да пренесуваат лажни и малициозни податоци во Google анализи. На долг рок, лажните пренесени податоци се додаваат во вашиот извештај. За да го отстраните спам од спам од духот од вашиот извештај, креирајте нова димензија, а потоа додадете филтри кои ќе го исклучат спам од репортер од вашиот извештај.

Во светот на Google Analytics, упатувањето спам станува непријатност, каде што негативно влијае на извештаите на веб-страниците. Голем број техники и алатки се развиени од Google за филтрирање на спам за упатување. Пред да кликнете на било кое упатување, на крајните корисници им се советува да бидат внимателни и да проверуваат легитимитетот на упатствата. Горенаведените техники за филтрирање ќе ви помогнат да го блокирате и отстраните штетниот софтвер како тројански вирус и упатување спам од вашата веб-страница.

November 28, 2017
Semalt - Ефективни совети за тоа како да ги филтрирате Spam од Google Analytics
Reply