Back to Question Center
0

Прилично Fed до Со упатување спам? - Следете ги Упатствата за Семант

1 answers:

Не би било погрешно да се каже дека Google Analytics е исклучително корисна за сопствениците на веб-страниците бидејќи дава информации и увид во она што се случува на вашата веб-страница и каков тип на сообраќај го добива. Google Analytics, исто така, помага да се оцени бројот на хитови, стапката на отскокнување, дали сообраќајот е органски или неоргански, како и кои се најпознатите и широко се гледаат страниците на вашиот сајт. Многу е жално што спам за упатување ја погоди Google Analytics во последниве месеци, што значи дека вашите извештаи ќе бидат неточни и помалку корисни. Неодамна се пронајдени голем број на спам-адреси кои привлекуваат внимание на луѓето кон сообраќајниот сообраќај.

Еве, Џек Милер, менаџер за успех на клиентите Селталт , даде кратки детали за тоа како да се ослободите од спам за упатување на Google Analytics.

Дали вашите извештаи се засегнати?

Многу луѓе се збунети за тоа како да разберат дека извештаите се засегнати. Првото нешто што треба да го забележите е дека колку погледи добивате на ден. Ако видите значителен број на прегледи од очекуваното, тогаш тоа би можело да биде знак дека спам или хакери го погодија вашиот сајт. Треба да се најавите во Google анализи за да ги проверите деталите на вашиот веб-сајт.

Како да се спречи упатување спам?

Точно е дека Google Analytics се труди најдобро да излезе со очекувањата на сопствениците на веб-страниците и веб-администраторите. Сепак, постојат шанси дека тоа ќе биде погодено од упатување спам. За да го спречите тоа, треба да инсталирате релевантни приклучоци и софтвер, кои ќе ви овозможат да се ослободите од лажен сообраќај. Ако хакерите се обидуваат да ги разбијат вашите кориснички имиња и лозинки, време е да ги смените вашите податоци за најава пред да биде предоцна и да ги изгубите повеќето од вашите информации. Најчесто, хакерите користат специјални идентификатори и кодови за следење за да ги украдат вашите лични податоци. За да ги спречите нападите, треба да креирате филтри во голем број и да инсталирате соодветен софтвер за да не украде ID за следење. Не е можно никој да го отстрани спам од Google Analytics во целост, но можете да создадете сегменти за да ги скриете вашите податоци и да создадете некои филтри за да бидете безбедни на интернет.

Отстранување на спам за упатување од вашите историски податоци

Тоа е време да се отстрани упатување спам од вашите историски податоци. За оваа цел, треба да креирате различни сегменти за различни страници. И, се разбира, не треба да заборавите да направите резервни копии на вашите датотеки еднаш неделно. Задолжително е да ја смените вашата лозинка два пати неделно и да запомните да користите силни лозинки, така што хакерите не можат да ги погодат. Прво, треба да ги филтрирате совпаѓањата на домаќинот и да креирате единствени домени. Следниот чекор е да додадете филтри на колку што е можно повеќе страници.

Исклучи познати ботови

Важно е да се исклучат познати ботови, бидејќи тие можат да заразат вашиот сајт во рок од неколку минути. Некои од ботови за кои Google Analytics знае за може лесно да се филтрираат и отстранат. За ова, треба да отидете во делот за администрација и да ги промените поставките. Ако ги следите сите овие чекори, можете да го задржите вашиот веб-сајт заштитен од спам за упатување на Google Analytics во голема мера.

November 28, 2017
Прилично Fed до Со упатување спам? - Следете ги Упатствата за Семант
Reply