Back to Question Center
0

Нема повеќе грижи. Семалт Експерт знае како да се бори против ботскиот сообраќај користејќи Google Analytics

1 answers:

Јасни извештаи и податоци многу се прикажуваат кога станува збор за онлајн маркетинг. Добивање на податоци и статистики без никаков несакан сообраќај, бот сообраќај и малициозен софтвер подразбира вештини и професионалност што се користат за одржување на веб-страница. Последните неколку недели бизнисите B2B и малите организации се соочуваат со предизвикот да го исклучат ботскиот сообраќај и внатрешниот сообраќај од нивните извештаи.

За среќа, Google Analytics дојде до нивно спасување по воведувањето на ефективни техники за филтрирање кои користат варијабли и кориснички информации за да се исклучи несаканиот сообраќај од познати ботови и пајаци. Присуството на тројански вирус, малициозен софтвер и бот сообраќај ги пренасочи податоците на крајните корисници кои се достапни во Google анализи на многу голем начин.

Менаџерот за успех на клиентите на Semalt , Андреј Дихан, овде опишува зошто различноста на реалниот сообраќај од бот и внатрешниот сообраќај е многу важна кога станува збор за онлајн маркетинг.

Влијание на ботови и пајаци на вашата статистика

Неодамна, Google направи витално ажурирање на Google анализи. Ажурирањето го прави едноставен за пазарот да ги исклучи пајаците и ботови од вашите извештаи и статистика. Достапноста на внатрешен и бот сообраќај негативно влијае на вашите податоци присутни во веб пајаците и пребарувачите.

Google работи да филтрира малициозен софтвер регистар датотеки, тројански вирус, познати ботови и пајаци.За жал, други форми на сообраќај генерирани од малициозни опортунисти да влијаат на вашиот сајт.Внатрешниот сообраќај, бот, и пајаците претставуваат повеќе од една третина од интернет сообраќајот.Пред да го исклучите сообраќајот од вашата страница, размислете за проверка на името на хостот на сообраќајот за да избегнете исклучување на вистински сообраќај.

Земете од IAB на ботови и пајаци

Интерактивна Реклама Бирото, меѓународна корпорација која им овозможува на маркетинг индустрии да напредува во индустријата, исто така, се залага за потребата од блокирање на ботови и пајаци од вистински сообраќај. Бирото се состои од "Меѓународниот пајаци и ботови листа", листа која ги нагласува сите форми и видови на ботови и пајаци кои влијаат на реалниот сообраќај во маркетинг индустријата. За вашата листа да работи ефикасно, мора да ја ажурирате месечно

Годишно, продавачите и сопствениците на онлајн бизнис плаќаат просечна претплата од 7.000 долари. Надоместокот варира во зависност од тоа дали клиентот е претплатен на членство во IAB. Откако ќе се претплатите на IAB, Google Analytics започнува да ги филтрира вашите извештаи и податоци со изработка на сеопфатни споредби на познати ботови и пајаци и хитови на вашиот веб-сајт. Пред воведувањето на ова ажурирање од страна на Google, фирми и организации прави рачно филтрирање, тука некои од познатите ботови и пајаци успеваат да добијат пристап до вашите податоци и извештаи.

За да ги исклучите познатите ботови и пајаци од вашиот сообраќај, отворете ги "Поставувањата за извештај за прикажување" и овозможете ја вашата алатка да започне. Скролувајте низ прикажаните опции до долниот дел и овозможете филтрирање на бот. Во зависност од доменот на вашата веб-локација, вашите сообраќајни броеви почнуваат да паѓаат на пореален број. Дури и ако бројот може да се состои од лажен сообраќај, како што е внатрешниот сообраќај, познати ботови и пајаци сообраќај ќе бидат исклучени од вашата статистика. Успехот на вашето онлајн бизнис е одреден од напорите посветени на постигнувањето на вашите цели. Претплатете се на членството во IAB и исклучувајте познати пајаци и ботови што влијаат на вашиот извештај.

November 28, 2017
Нема повеќе грижи. Семалт Експерт знае како да се бори против ботскиот сообраќај користејќи Google Analytics
Reply