Back to Question Center
0

Како да управувате со спам на јазик во Google Анализа - Пракса од Семалт

1 answers:

Интернет експерти тврдат дека инфилтрацијата на спам со клучни зборови и упатување за корисниците на Google Analytics сега е нешто од минатото. Анализата на Google ги прикажува URL-то и спам-пораките како легитимни кога хакерите или измамниците испраќаат случајни лажни податоци на случаен веб-сајтови и кодови за следење на GA (Google Analytics).

Според водечкиот експерт од Semalt , Artem Abgarian, овој предизвик може лесно да се реши со употреба на филтри. Сепак, исцрпувањето на информациите е само по себе проблематично.

Лошата вест за корисниците на интернет, сопствениците на сајтови и програмери е дека хакерите сега се прекршени од органски клучни зборови и упатување спам. Спамери сега притискаат онлајн корисници со јазични извештаи. Тркалезна маса на оптимизација напиша извештај за истите три недели.

Во контекст на Google Analytics, лажен сообраќај може да се дефинира како лажни хитови испратени до сопственоста на корисникот на Google Analytics. "Хит" се однесува на корисничка интеракција со сајт што резултира со испраќање на информации до имотот на Google Analytics. На пример, може да биде "транзиција", "екрански преглед", "настан" или "прикажување на страници".

Лажен хит е генериран од бот или програма, наместо од интеракција од страна на човечко суштество. Во моментот, можно е да се фалсификува хит на Google Analytics. Ова значи спамери да испратат лажен директен сообраќај, лажен органски сообраќај, лажен органски сообраќај и лажни податоци од добиени од социјалните медиуми. Хакерите можат да ги лажат виртуелните страници, настани, име на хост, URL за барање, ставка за трансакција и клучни зборови. Покрај тоа, хакерите бараат од Google Analytics ID да ја извршат својата валкана магија. Практично, тие можат да преработат информации за аналитика од која било локација низ целиот свет и без пристап до сметката на Google Analytics.

Се ослободува од несакана пошта во Google Анализа со поставување на Филтер на именик

статијата е особено корисна за корисници чија Google Analytics се соочува со спам и дух на упатување. Така, во овој дел ќе разгледаме како да ги минимизирате или отстраните негативните ефекти на лажен сообраќај во извештаите на Google Analytics.

Повеќето од интернет корисниците добиле ваков вид на спам во нивната Google анализи. Затоа, како онлајн корисниците можат да ги елиминираат овие спам? Во врска со ова, делот објаснува како може да се користи филтер за име на филтер за филтрирање на поголемиот дел од спам. Следете ги чекорите подолу:

1. Посетете ја администраторската страница од Google анализи

На страната Google Analytics, кликнете на копчето во десната колона и изберете "Филтри".

2. Притиснете Blue на копчето "Додај филтер"

За ова гледиште треба да се постави нов филтер според најдобрите практики на Google Analytics. Таа го одржува сообраќајот на еден нефилтриран веб-сајт.

3. Креирај Филтер за име на хост

На страната на Google Анализа, изберете го "Креирај нов филтер" на највисокото лево и внесете го името Филтер во даденото поле. Под "Тип на филтерот" изберете "Предефинирано", потоа во четири паѓачки мени изберете 'вклучуваат само'> 'сообраќај на име на хост'> кои се еднакви со ', а потоа внесете URL-то на веб-страницата. Конечно, свртете се назад и проверете ги имињата на домаќините пријавени за сообраќај на легит веб-страницата. Осигурајте се да ги вклучите сите имиња на имиња поврзани со вистински сообраќај на страницата.

4. Зачувајте го филтерот на сајтот

Едноставниот филтер мора да се погрижи за масовно упатување на спам што ќе се повлече на местото

November 28, 2017
Како да управувате со спам на јазик во Google Анализа - Пракса од Семалт
Reply