Back to Question Center
0

Како да ги пратите актуелните корисници во посета на вашата веб-страница - Semalt Expert

1 answers:

Блиско следење на веб сообраќај е значаен ангажман за да се осигури безбедноста на компјутерскиот систем и да се обезбедат фактички статистички податоци. Посетителите на веб-апликација може да пренапони до сомнителни височини и падови кои не се предвидливи. Ова може да се должи на спам и духот реферали за да на веб-сајтот поврзани со зарази на компјутерски систем со малициозен софтвер, вируси и тројанецот.

Дел од малициозен софтвер и вируси, спам сообраќај на веб-страница регистрира лажни статистички податоци за Google Analytics, давајќи неправедни надежи на сопственикот на страницата. Во обид да се утврдат точните информации во Google Analytics, постојат неколку начини кои се применуваат за исклучување на сообраќајот од Web Monitoring Service - Site24x7

Во оваа статија, Ник Чајковски, Селталт Виш менаџер за успех на купувачи, обезбедува едноставни начини да го филтрира сомнителниот сообраќај чекор по чекор:

Пред сè, исклучувајте сообраќај со користење на единствена верзија на пребарувач Site24x7 создадена во Google анализи. Овој метод се користи за филтрирање на сообраќајот од веб-апликацијата Site24x7 (Real Browser) со конфигурирање конзола за филтри во Google Analytics. Филтерот е скриен да се прикажува во приказот на Google Analytics и затоа обезбедува одличен начин за исклучување на сообраќајот од услугите што ги следат веб-страниците што можат да ги инфицираат вирусите и лош сообраќај статистика на системот..

За разлика од другите веб прелистувачи, Firefox има единствена верзија на мониторинг на веб апликации (Real Browser) со единствена мала верзија, (точка) 247, која има можност за репродукција на снимени трансакции. Додека ги следите посетите на веб-страниците со користење на Google Analytics, конзолата може да се прилагоди за да се исклучат активностите на малата верзија 247 за да се обезбеди дека само точни податоци се одразуваат на Google Analytics при блокирање на тројанецот и малициозен софтвер.

Чекори до Конфигурација на Конзолата на Google Анализа за да се исклучи Site24x7

  • Влезете во сметката на Google Analytics и одете до опцијата Admin. Под Администратор, изберете Филтри, а потоа додадете Филтри.
  • Во менито изберете Robot Traffic Site24x7 како име на филтер.
  • Изберете исклучување на прилагодениот филтер под Тип на филтер.
  • Во полето за филтрирање, изберете Верзија за прелистувач.
  • Конечно, изберете 24x7 како Филтер шема.

По обезбедување на потребните детали, кликнете на Примени на сите Прегледи за да ги зачувате промените кои ги елиминираат несаканите активности кои цртаат малициозен софтвер, вируси и малициозен регистриран сообраќај на Google. Со исклучок на Site24x7 со блокирање на блок доменот е опција која конфигурира повеќе имиња на домени за да ги игнорира или дозволи извршувањето на Site24x7. Доменот Блок гарантира дека способноста Site24x7 да бара мониторинг на веб-страници не е успешна.

Чекори за активирање на блок домен

  • Пристап до опцијата за веб апликации под веб во Реалниот прелистувач.
  • Изберете го конфигурираното и избраното Употребуван монитор на веб-апликации од Менито за дејства.
  • Движете се на менито Уреди и изберете Блокирај домени и внесувај во Google Analytics како име на домен.
  • Испрати за да ги зачувате промените. Следете ги дискусиите во форумите или консултирајте се за било какви прашања за блокирање на сообраќајот од Web24x7 веб апликациите за да бидете безбедни од малициозен софтвер, вируси, тројански и спам сообраќај.
November 28, 2017
Како да ги пратите актуелните корисници во посета на вашата веб-страница - Semalt Expert
Reply