Back to Question Center
0

Исклуции за упатување на Google анализи - Сите и повеќе од Семалт експерт

1 answers:

Не би било погрешно да се каже дека Google Analytics е една од најсилните и најсеопфатни алатки за следење на сите видови на извори на сообраќај. Тоа осигурува дека посетителите кои доаѓаат на вашиот сајт се вистински луѓе, а не ботови и ботнети кои можат да му наштетат на вашиот веб-сајт во рок од неколку дена. Можете да генерирате сообраќај преку веб-сајтови на социјалните медиуми, реклами, е-пошта маркетинг или директен сообраќај од пребарувачот. За ова, ќе треба да напишете привлечни и информативни содржини и да ја вметнете вашата врска на сајтовите на социјалните медиуми за да привлечете голем број луѓе.

Иако основите на Google Analytics се лесно разбирливи, треба да обрнете внимание на тоа како да ги конфигурирате веб-страниците врз основа на природата на вашиот бизнис. Google им обезбеди на своите корисници многу совети, трикови и информации и тоа е добра работа за да се научи од неговите онлајн консултации. Всушност, сите ние можеме да ги конфигурираме и реконфигурираме каналите и нивните системи.

Џејсон Адлер, Менаџер за успех на клиентите на Semalt , зборуваше овде за тоа како работи исклучувањето на упатствата, кои видови домени треба да бидат исклучени и како да ги конфигурираат списоците за исклучување на упатувањето.

Како дејствува исклучувањето за упатување на Google Анализа

Исклучувањето на упатувањето на Google Analytics функционира точно како што тоа го опиша Google. Ќе го исклучи сообраќајот снимен од неколку домени во вашиот реферален извештај..Тоа значи дека не можете да генерирате сообраќај од тие извори. Процесот функционира кога ги прилагодувате вашите поставки во опцијата за упатување и блокирајте ги домените од каде што не сакате да добивате мислења. Со исклучок на тие врски од вашето упатување, ќе бидете сигурни дека вашата страница добива квалитетен сообраќај и нивните извори се легитимни. Исто така е важно да се одреди колку сесии на вашиот веб-сајт потреби. Тоа значи дека ако го исклучите сообраќајот од некои домени, тогаш посетителите од тие врски нема да можат да ги отворат вашите сајтови. На пример, ако URL-то на вашиот сајт е abc.com, тогаш можете да ја активирате листата на исклучоци за Прегледот на Google Анализа. Посетителите од социјалните медиуми, особено Фејсбук и Твитер, ќе слетаат на вашата веб-страница, но нивните посети нема да се сметаат кон вашата заработка на AdSense.

Кои домени треба да се исклучат

Треба да ги исклучите сите оние домени кои се не-оригинални или изгледаат лошо. Постојат два случаи кога сакате некои домени да бидат исклучени. Прво, треба да проверите и да ги блокирате сите непознати, триесет-странски домени и нивните affiliate врски. Ако луѓето од оние врски од трети лица ќе ја посетат вашата веб-страница, тие нема да можат да создадат никаков проблем за вас. Ова се однесува на сите трети лица веб-сајтови и имиња на домени. Ќе треба да бидете сигурни дека се легитимитет и автентичност, инаку нема потреба да ризикувате. Исто така треба да ги блокирате домените со повеќе линкови. Во случај, вашиот веб-сајт има линкови до голем број на сајтови во форма на гостин мислења, треба да се движите помеѓу нив и да проверите кои локации се добри за да отидат. Сите оние домени кои изгледаат неосновани треба да бидат блокирани за да останат безбедни на интернет.

Конфигурирање на исклучување на упатување на Google Анализа

Треба да го конфигурирате исклучувањето на упатувањето на Google Analytics со додавање на нови имиња на домени во списокот за исклучување на упатувањето. За ова, треба да направите листа на сите тие домени и да ги оневозможите нивните врски во одделот за администрирање на Google Analytics.

November 28, 2017
Исклуции за упатување на Google анализи - Сите и повеќе од Семалт експерт
Reply