Back to Question Center
0

Инструкции од Semalt за тоа како да се искорени Google Analytics упатување спам

1 answers:

Кој е изворот на спам за упатување?

Соодветен одговор е "ботови". Референтната содржина составена од кодери има намера да внимава и да ја измени веб. Сепак, Artem Abgarian, Виш менаџер за успех на клиентите на Semalt , вели дека не сите ботови се "страшни". На пример, Google користи ботови за да поднесе веб. Во секој случај, страшните ботови се екстремно иритирачки во светлината на фактот што тие можат да направат толку голема количина на работа во краток временски период.

Друг вид на спам бот посетете ја вашата веб-страница. Тие можат да постават фалсификувани евиденција, да ја поднесат вашата страница или да направат нешто уникатно и да остават трага, која можете да ја набљудувате. Овие се поризични, бидејќи тие можат да бидат уништувачки за вашиот сајт, па дури и намачкаат вашата безбедност.

Па, што е излез?

За среќа, Google алудира на тоа дека го истражува светскиот одговор за спам-ботови пронајдени во анализата.

Еден пристап за усвојување е да кликнете на полето за избор "Канал познати ботови и патеки".

За да располагате со остатокот, треба да направите поинаков поглед со канал. Направете движечка партиција, и ова ќе ви даде шанса да ги видите вашите автентични информации со каналот поврзан исто така.

Во моментов да располагате со ботови кои навистина ја посетуваат вашата веб-страница, барате типичен "впечаток". На пример, одете во Група на набљудувачи> Иновации> Системска област, и ќе имате капацитет за да го видите интернет-провајдерот што го користат вашите гости кога се движи од вашата веб-страница.

Во секој случај, не-човечки клиенти ќе се користат такви работи како облак специјалист ко-ops и ниво 1 телеком. Можете исто така да го сортирате прегледот за да ги видите оние лажни системски простори (на пример, Googlebot) кои не инвестираат никаква енергија во вашата веб-страница.

Во меѓувреме, едноставно земајте ги оние што веднаш ги прескокнуваат и ги ставаат во артикулација на зборови. Во случај на критична ситуација, контактирајте со нас, и ние ќе ви понудиме најдобар начин да ви помогнеме.

November 28, 2017
Инструкции од Semalt за тоа како да се искорени Google Analytics упатување спам
Reply