Back to Question Center
0

Ефикасен водич од Семалт за да се елиминира сообраќајниот сообраќај на Дух во Google Анализа

1 answers:

Референтниот сообраќај на Дух се однесува на сообраќај кој не ја посетува страницата, избегнувајќи алатки за мерење на Google Analytics. Исто така, сообраќајот за рефлексија на духови не е пајаци или ботови кои го блокираат веб-сајтот, бидејќи тие никогаш не ја погодија веб страницата. Често, упатствата за упатување на духови упатуваат на референтни извештаи или името на домаќинот за да примаат интернет корисник за да кликнат на несакани веб-страници или страници.

Интернет експерти тврдат дека сообраќајот за рефлексија на духови може да биде блокиран со употреба на филтер на име на домен, бидејќи тие доаѓаат од други страници. Вклучувајќи го името на домаќинот на страницата само ги спречува информациите од други имиња на хост да се појавуваат во Извештаите на Google анализи.

Spammy хакери може да го пребрише името на хостингот на сајтот, како и филтри со намерно испраќање лош сообраќај. Во овој случај, сообраќајот за рефлексија на духови не може да се разликува од филтрите што не прават ништо и нормалниот сообраќај на сајтот. Па, како може еден онлајн корисник да го елиминира или минимизира сообраќајот на духот?

Поефикасна техника на блокирање на сообраќајот надвор од локацијата на корисникот е да се користи комбинација на Universal Analytics со филтри за следење и промени.

Дознајте ги важните чекори на оваа постапка во следното упатство дефинирано од Френк Абањале, менаџер за успех на клиентите на Semalt .

1. Постави колаче

Првиот основен чекор во елиминирањето на сообраќајот на реприза на духови е поставување на колачиња на страницата. Ова може или да се оствари рачно или дигитално со употреба на Google Tag Manager..Така, секој што пристапува до веб-страница илегално ќе го добие веб-куки. На пример, размислете за неопределен термин како "dev-status" со вредност на "june2016" што го прави датумот на истекување во иднина. Во секое време измамник хитови на страницата, сопственикот може да го ажурира куки со "dev-status = june2016", со што го продолжува својот животен век.

2. Формулирајте посебна димензија

Прилагодената димензија треба да се постави на ниво на сопственост во рамките на Google анализи. За да биде безбедно, се препорачува корисниците да ја постават димензијата на опсегот на корисникот. Конечно, запишете го индексирачкиот број.

3. Земи ја вредноста на колачето

Ова може да се реализира преку употреба на Менаџерот на ознаки на Google со креирање на нова макро или променлива Прва партија куки.

4. Поминете во вредноста на колачето

Се постигнува со користење на Google Tag Manager. Корисниците треба да ја преземат Макро / променливата и да ја постават во Прилагодената димензија во рамките на Google Tag Analyzer Tag .

5. Елиминирање на лош сообраќај

Ова е последниот чекор. На страната на Google Анализа, формулирајте нов филтер со вклучување на специфична корисничка димензија за да ја поставите наведената вредност.

Поради тоа, сообраќајот за рефлексија на духови означува сообраќај, а не од страницата на корисникот и не го гледа сајтот. Покрај тоа, "Smart Ghost Referrals" имитираат сопствени димензии на сајтот и се најтешки за откривање, бидејќи се доволно паметни за да го скенираат веб-локацијата, имитирајќи ги другите аспекти, освен општата хит на веб-страница.

November 28, 2017
Ефикасен водич од Семалт за да се елиминира сообраќајниот сообраќај на Дух во Google Анализа
Reply