Back to Question Center
0

Блокирање на Abc.xyz упатување на спам - Професионален совет од Семалт

1 answers:

Abc.xyz е познато име на домен, кое е сопственост на Alphabet Inc. Поради некои непознати причини, ова име на домен е наречено спам од Google Analytics. Така, голем број на веб-администратори го блокираа на трајна основа, а вие исто така треба да го сторите истото. Забележано е дека abc.xyz е блокиран од голем број веб-администратори ширум светот. Тоа ги спамило податоците на Google Analytics со не-вистински програми за упатување и нелегален сообраќај. Не би било погрешно да се каже дека тоа е една од најопасните сајтови на спам од трети лица и не треба да се отвора по секоја цена.

Џек Милер, Виш менаџер за успех на клиентите на Semalt , вели дека во случај да сте го посетиле овој URL, неговата врска ќе биде зачувана во вашиот прелистувач. Исто така, ги насочува корисниците кон веб-страници кои содржат чудни пораки. Една од овие пораки се чита како што дошла од основачот и извршниот директор на Google, Лари Пејџ, но факт е дека нема никаква врска со реалноста и треба да биде затворена што е можно порано.

Блокирање на URL во Google анализи

Овој посебен URL користи голем број тактики за да изгледа автентично и легитимно..Многу луѓе го прикачуваат на нивните сајтови и сметаат дека тоа е добра референтна програма, но тоа всушност не е. Ова генерира духовен сообраќај кон вашиот сајт, секојдневно ги оштетува вашите податоци. Блокирањето на овој URL во Google Analytics најрано е важно. Овој URL не е препорачлив за големите веб-сајтови и даватели на услуги, бидејќи е поврзан со многу фишинг-напади. Хакерите и спамерите ги ангажираат луѓето во упатување спам и ги крадат своите лични податоци. Abc.xyz е легитимна сама по себе, но кога станува поврзана или поврзана со други веб-сајтови, таа не може да ги добие добри резултати.

Препорачани спамери

Целта и целта на реферер спамери се целните податоци и датотеки на вашите веб-страници. Тие се обидуваат да привлечат луѓе преку голем број промотивни кампањи. Тие велат дека тие ќе го промовираат вашиот сајт и ќе добијат квалитетни посети, но тоа не е вистина. Речиси сите реферер спамери го зголемуваат сопствениот ранг на резултатите од пребарувањето на Google со создавање на линкови, тие ја користат вашата веб-страница за да креираат такви линкови и може да создадат проблеми за вас. Тие се запишани од индексните ботови на Google и се преправаат дека работат во ваше име.

Опасноста за вашата страница

Abc.xyz Google Analytics referrer спам има намера да го оштети вашиот сајт и да ги уништи своите мерења на интернет. Ги инфицира вашите податоци и создава лажни извештаи. Следниот чекор е да ви испратиме лажни посети и посети, за да Google Analytics се сомнева во вас. Ова ги инфицира повеќето од вашите извештаи и го намалува квалитетот на вашиот сообраќај. Значи, многу е важно да го блокираме овој веб-сајт и да не се пријавиме за своите договори и понуди, без разлика колку се атрактивни и прекрасни. Тоа ќе ви донесе висока стапка на отскокнување и целните вашите клучни зборови ќе ги рангираат сопствените сајтови. За да се ослободите од него, треба да креирате филтри и да го блокирате со прилагодување на вашите поставки. Можете исто така да креирате филтри за исклучување за да ја максимизирате вашата онлајн заштита.

November 28, 2017
Блокирање на Abc.xyz упатување на спам - Професионален совет од Семалт
Reply