Back to Question Center
0

Како да започнете со продажба на Амазон со најбараните предмети?

1 answers:

Подигањето на вистинските производи за успешно да ги продаде на Амазон меѓу најбараните предмети е многу важен фактор за успех во бизнисот на преполн пазар. Сериозно, тоа е не прилично очекувано дека токму изборот на производ одредува сè за успехот во бизнисот пред сè друго. Ајде да се соочиме со тоа - без оглед колку е совршено добро, вие оптимизирате и управувате со вашите листи на производи на Амазон. Ако го избравте погрешен производ кој не ги задоволи главните барања на профитабилен, би било тешко вашите понуди да се најдат меѓу најбараните предмети на Амазон што се продаваат на илјадници купувачи секој ден. Затоа е важно да се разбере - никогаш не треба да се колебате да инвестирате некое време и напор во потрага по вистински производ кој ќе биде добро баран и постојано ќе се продава. Значи, она што го прави профитабилен производ? Подолу ќе ви покажам брз и валкан список за предлози и препораки за вас сигурно да пронајдете добар производ.

Конечна цена на производот (во просек)

Најпрво, треба да го земате здраво за готово - ценовниот опсег од 10 до 50 долари слатко ценово место на Амазон дека најбараните предмети обично ги преземаат таму. Зошто? Бидејќи продавачите велат дека е поверојатно дека луѓето ќе преземат повремени одлуки за купување кога ќе видат просечни тарифни цени особено во рамките на тој опсег. Друга причина за да го следите примерот е дека таквите не премногу скапи предмети веројатно се едноставни, всушност без многу за нив, нели? На крајот на краиштата, изборот на оваа ниска цена бариера ќе ви добро формирана одлука да започнете да влегувате на пазарот.

Преферирана тежина

Земено во поширока смисла, изборот на точна тежина на производот е многу важна работа за да ги видите вашите понуди на Амазон меѓу најбараните предмети. Што се однесува до мене, верувам дека најдобрата повластена вкупна тежина на навистина профитабилен производ со капка-пратка треба да остане некаде околу 1,5 до 2,5 килограми. Тоа природно ја одредува повеќе продаваната големина на пакетот со дефинитивно поевтина цена за испорака.

Производ чинови во рамките на слична категорија

работа е дека обично, тоа е тешко да се управува задача да се добие било прецизна проценка на производот BSR ), се разбира пред да започнете со продажба. Но, она што можете да направите за тоа е да бидете сигурни дека вашиот нов производ има разумни шанси да бидат добро продадени. Значи, јас препорачувам да има двојна проверка на слична категорија производи и нивните BSR резултати. Што се однесува до мене, јас би земал 5000 BSR број како праг за проверка на најбараните ставки на Амазон во иста главна категорија, или слични производи. Само да се расчистат работите - тоа е само моја претпоставка која неодамна се развивала преку мојата практика за продажба на електронска трговија. Како и да е, како што покажа времето, предлогот функционира.

5 days ago
Како да започнете со продажба на Амазон со најбараните предмети?
Reply